Jaluzelele care te ajută să-ți ții casa călduroasă mai mult timp. Datorită lor vei avea facturile mici la gaze, iarna

Iarna vine cu pași repezi, astfel că majoritatea dintre noi ne gândim la cele mai bune metode pentru a reduce consumul la gaz. Jaluzelele s-au dovedit a fi de ajutor în acest sens. Iată cum poți menține temperatura în camere mai mult.

Jaluzelele care te ajută să-ți ții casa călduroasă / foto: Unsplash
Jaluzelele care te ajută să-ți ții casa călduroasă / foto: Unsplash

Având în vedere că mai avem puți până intră în lunile de iarnă, când se presupune că temperaturile vor scădea, poate fi greu să reziști tentației de a drumul caloriferelor din casă. Dar, în loc să vă asumați acest risc, să vă creșteți facturile la utilități și să puneți presiune pe finanțele dumneavoastră, de ce să nu încercați câteva modalități simple de a economisi mai mulți bani?

Potrivit experților, pe lângă perdele și obloane, există o soluție simplă: jaluzelele la ferestre. Mai ales iarna, jaluzelele sunt o investiție excelentă pentru economisirea energiei, deoarece rețin aerul și formează un strat cald. Acest lucru împiedică evacuarea căldurii din încăpere, adaugă experții.

Jaluzelele care îţi scad enorm factura la gaz

Cercetările au arătat că jaluzelele au un impact semnificativ asupra economiilor de energie și se estimează că reduc pierderile de căldură prin ferestre cu 33%. Acesta a fost rezultatul unui studiu realizat de Energy House de la Universitatea din Salford.

Există jaluzele accesibile cu montare rapidă, iar unele sunt foarte ieftine. Aceiași experți mai spun că, dacă optați pentru jaluzele cu montare rapidă cu design alveolar, acestea acționează ca un izolator, împiedicând intrarea aerului rece și ieșirea aerului cald.

Pe lângă economisirea de bani pe timp de iarnă, jaluzelele pot ajuta și la răcirea camerelor pe timp de vară. Acest lucru înseamnă că puteți economisi pentru aerul condiționat și pentru ventilatoarele electrice.

 Un alt avantaj al utilizării jaluzelelor este că acestea pot reduce lumina în interiorul casei. O anumită cantitate de lumină naturală poate fi lăsată să intre în casă. Există și opțiunea de a instala jaluzele din lemn, dar experții spun că, deși jaluzelele din lemn pot menține locuințele mai calde, și pot fi elegante, în timpul lunilor de iarnă, acestea pot fi mai scumpe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
front bloc jpg
Usturoi FOTO Shutterstock
crater asfalt  jpg
fericire jpg
suplimente pentru somn jpg
univ oxford jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net