Locurile neștiute din munți! Trei trasee pentru pasionații de drumeții. Ghizi profesioniști, experiențe culinare și cazări inedite

În inima României, câțiva pasionați de natură și mișcare în aer liber s-au gândit să dezvolte un proiect - „Anii Drumeției”, care să pună în valoare toată bogăția celor trei munți care îmbrățișează Sibiul: Cindrel, Lotru și Făgăraș.

Sunt trasee și pentru cicliști, accesibile indiferent de vârstă
Sunt trasee și pentru cicliști, accesibile indiferent de vârstă

Au fost refăcute toate traseele turistice din zonă, iar proiectul a primit numele de „Anii Drumeției”. Acum, organizatorii, cu susținerea Consiliului Județean Sibiu, anunță noul program de drumeții, începând cu luna aprilie!

Este vorba despre drumeții organizate și îndrumate de ghizi profesioniști, experiențe culinare, cazare în pensiuni rustice sau chiar sub cerul liber, ciclism montan. Totul, o experiență completă pentru simțuri, o desfătare pentru minte și o regenerare pentru corp.

„Anii Drumeției” - o experiență completă pentru trup, minte, simțuri

În timp, proiectul a adunat în jurul său o adevărată comunitate, toți membrii fiind îndrăgostiți de natură. Este un exemplu extrem de grăitor despre cum pasiunile - dar mai ales muntele – adună oameni care împărtășesc aceleași valori și care, cu ajutorul acestor grupuri de montaniarzi, reușesc să le insufle și copiilor lor, creând noi și noi generații de iubitori de drumeții.

Acum, odată cu dezmorțirea vremii, organizatorii au creat noi experiențe. Iată câteva „aventuri” care sună minunat nu doar pentru cunoscători, dar mai ales, poate, pentru cei care vor să abandoneze betoanele orașelor și gadgeturile în favoarea muntelui, pădurii, mișcării și aerului curat:

Traseu Masiv Cindrel - Răşinari - Cătun Prislop - Poiana Trandafirilor

Traseu Masiv Făgăraș - Cabana Bârcaciu - Culmea Scărişoara - Şaua Scării

Masiv Cindrel - Staţiunea Păltiniş - Poiana Găujoara - Şaua Bătrâna

Anii Drumetiei program aprilie 24 png

Masivul Cindrel e un munte blând, cu poteci oierești și  priveliști de poveste. Aici se organizează drumeții pe tot pacursul anului, fiind foarte potrivit pentru începători.

Despre Masivul Făgăraș, drumeții care bătătoresc potecile spun că există o vorbă: „Făgărașu-i Făgăraș”, nu poți să îl compari cu nimic altceva. Este măreț și dur, impresionant și amenințător. Are acel magnet care îi face mereu pe temerari să se întoarcă la el. Trebuie, însă, să te întorci cu smerenie, căci nu acceptă aroganțe și nici începătorii nu sunt pe placul lui.

Lotrul e un fel de Cindrel mai necunoscut, mai puțin umblat și mai sălbatic. Fiind mai greu accesibil este mai degrabă un loc pentru persoanele cu mai multă experiență și în căutare de aventuri exclusiviste și mai solitare. Sunt mai multe programe, despre care puteți afla detalii accesând www.aniidrumetiei.ro. Pe site vă puteți înscrie la oricare dintre programele curente ale proiectului.

Toate drumețiile presupun un ghid cu mare experiență

Deși a pornit abia acum 3 ani, programul a adus nenumărate beneficii celor care au participat la drumeții, dincolo de starea de bine pe care ți-o dă mișcarea. Oamenii au descoperit sau regăsit trasee uitate, care îl poartă pe călător pe cărări de vis. Copiii învață ce înseamnă „să fii una cu natura”, să o respecte, să o îngrijească și să o iubească.

Toate drumețiile presupun un ghid cu mare experiență nu doar în ascensiuni, ci și în... bună dispoziție, povești despre munți și legendele lor.

Proiectul „Anii Drumeției” este un exemplu de bune practici în conservarea ariilor naturale, a tradițiilor și culturii locale. E un proiect care, odată pornit, a crescut prin și pentru oameni. Prin pasiunea lor, prin fiecare aventură pe care au trăit-o pe munte, fiecare prieten nou și fiecare zâmbet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net