Lyride 2022: Când poate fi văzută ploaie de meteoriţi

Ultima actualizare:

Lyridele de aprilie sunt o ploaie de meteoriţi care poate fi observată din 16 până în 25 aprilie, în fiecare an. Numele vine de la constelaţia Lira, unde se află meteoriţii. Cei care vor să vadă aceste lyride în 2022, trebuie să ştie că vârful este între 22 şi 23 aprilie. Iată cum tot ce trebuie să ştii.

Lyridele de aprilie sunt cea mai mare ploaie de meteoriţi de la o cometă de lungă perioadă. Prima menţiune a lyridelor în istorie datează din 687 î.Hr., cea mai veche înregistrare a unei ploi de meteoriţi.

În general, numărul de meteorţi variază între cinci şi 20 pe oră. Uneori, lyridele bombardează cerul cu peste 100 de meteorţi pe oră. Nu este preconizat niciun astfel de eveniment în timplul ploii de lyride în 2022, dar nu se ştie niciodată.

Când au loc Lyridele 2022

După perioada de iarnă, una în care nu au loc ploi de meteoriţi, vin lyridele. În 2022, ele vor fi vizibile cel mai bine în noapte dintre 22 şi 23 aprilie. Conform experţilor de la Asociaţia Americană a Meteoriţilor, cel mai bine e să ieşiţi cu o oră înainte de miezul nopţii.

Ploaia poate fi observată cel mai bine până la ora 2 noaptea, când cerul e încă întunecat. Astrologii spun că după, după această oră, luna e la maximul ei şi va acoperi meteoriţii cu lumina sa.

Datorită poluării din marile oraşe, uneori lyridele sunt mai bine vizibile din zonele rurale.

Lyride 2022: Ploaia de meteoriţi are loc în 22 şi 23 aprilie
Lyride 2022: Ploaia de meteoriţi are loc în 22 şi 23 aprilie

Cum poţi vedea Lyridele 2022

Nu ai nevoie de vreun echipament special pentru a vedea Lyridele 2022, şi nici de vreun talent special în a găsi pe cer meteoriţii. Ai nevoie doar de un cer senin şi răbdare şi trebuie să ştii câte trucuri.

Cel mai important e să stai undeva unde cerul nu este acoperit de luminile puternice ale oraşului. Trebuie să fie cât mai întuneric, iar ochii tăi vor avea nevoie de 15-20 de minute să se ajusteze la lipsa luminii.

Trebuie să fii îmbrăcat corespunzător vremii şi comfortabil. Ia cu tine pături sau un scaun pe care să stai, pentru că ploaie de meteroriţi poate dura destul de mult.

Cel mai bine e să stai, totuşi, întins pe spate, pentru a te putea bucura din plin de Lyride. Ele pot veni din orice parte a cerului, aşa că ai nevoie de o vedere completă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net