Mihaela Bilic te învață cum să faci diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare. ”Alege după cum îți permite silueta”

Ultima actualizare:

    Unele înghețate cu fructe au conținut mare de zahărFOTO: Pixabay.com
Unele înghețate cu fructe au conținut mare de zahărFOTO: Pixabay.com

Închețata ne face cu ochiul în zilele toride vară. Și, oricât de mult ne dorim să respectăm dieta, parcă tot am gusta un pic din acest deliciu răcoritor. Nutriționistul Mihaela Bilic spune că putem mânca o înghețată, însă trebuie să facem diferența între ”înghețata prăjitură” și ”înghețata răcoritoare”.

Mihaela Bilic spune că unele sortimente de înghețată au tot atât zahăr cât un tort întreg.

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, Mihaela Billic spune că sunt pe piața înghețate cu un conținut atât de mare de zahăr și grăsimi încât le putem numi ”prăjituri”. ”Avem cam 38% zahăr și 25% grăsime, ceea ce înseamnă că deja este ca un tort. Și, avem înghețate, cum îmi plac mie și, probabil cum vă plac multora dintre voi, mai apoase, mai puțin dulci. Aceasta cred că este noțiunea clasică de înghețată, care te răcorește, nu te îndulcește”, a explicat nutriționistul.

Cele mai dulci înghețate

Nu am găsit înghețată cu mai puțin de 22 de grame de zahăr la suta de grame de produs, însă, la capitolul grăsime am găsit înghețată care nu are aproape deloc, se apropie mai mult de consistența unui sorbet, un suc de fructe.

Mihaela Bilic a comparat două înghețate pe băț cunoscte. Una de caramel, celalată cu mango care au, fiecare 270 de calorii. Cât ar însemna o friptură cu garnitură și salată. ”Asta e, plăcerea costă”, spune nutritionista.

”Aflăm, astfel, că înghețata de caramel are 24 de grame grăsime, iar cea cu mango doar 22 de grame. În schimb, la capitolul zahăr, înghețata cu mango are 30 de grame, față de 28 cât are cea de caramel.

Dacă punem 5 grame la linguriță, înseamnă că avem, la oricare dintre ele, 6 lingurițe de zahăr”, mai spune Mihaela Bilic.

O altă înghețată pe băț foarte cunoscută conține 8 lingurițe de zahăr și are 230 de calorii.

O înghețată la cornet, care are 293 de calorii, conține 14% grăsime și 38% zahăr.

Cea mai puțin dulce este o înghețată la cutie cu doar 5 lingurițe de zahăr, aerată si fără grăsimi.

Cum să faci diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare? Nutriționistul spune să verificați conținutul de zahăr și de grăsime de pe etichetă și veți vedea că există sortimente care ajung până la 38% zahăr.  Și da, avem înghețată pe băț cu numai 68cal/ bucată, dar și cu 270 calorii. ”Alegeți după cum vă permite silueta", ne îndeamnă Mihaela Bilic.

Citește și:8 arome ciudate de înghețată de care n-ai auzit până acum

Îngheţată de casă fără ouă - Reţetă

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net