Motivul pentru care unii bărbaţi nu au curaj să-şi exprime întotdeauna sentimentele

3 septembrie 2019
article img
Bărbații deseori își pun sentimentele pe tavă și ocazional, acestea sunt respinsefoto: 123RF

În timp ce unii bărbați nu au nicio problemă cu ideea de angajament emoțional, în cazul altora, parcă termeni precum “relație” sau “dragoste” îi pun pe fugă. Iar unul dintre motivele din spatele acestei frici de a fi vulnerabili, este redat de faptul că bărbații se tem de respingere la un nivel profund. Mai profund decât o femeie ar face-o.

În societatea noastră, bărbații sunt cei care au responsabilitatea de a face primul pas și de a curta o femeie până când aceasta se decide dacă să-i accepte propunerea sau să o refuze. Astfel, bărbații deseori își pun sentimentele pe tavă și ocazional, acestea sunt respinse. Acest lucru le poate deteriora stima de sine în timp, poate chiar să-i facă să-și amplifice nesiguranțele și să se privească într-un mod mai negativ decât ar fi normal.

De aceea, ai putea simți, la un moment dat, când în sfârșit relația ta trece într-un stadiu superior că, partenerul tău se îndepărtează emoțional și se înconjoară cu ziduri peste care nu poți să treci. Teama de a investi atât de mult emoțional este cauzată de faptul că revenirea după o decepţie este grea. De aceea, unii bărbați sunt mai tentați să evite cu totul orice relație de natură romantică.

Așadar, pentru a nu te bloca într-o situație similară, încearcă să ai răbdare și să-i dovedești că dragostea ta pentru el este reală și că poate avea încredere în tine.