Nu știi cum să mai scapi de petele încăpățânate de deodorant de pe hainele tale? Iată soluția eficientă

Deodorantele care conțin săruri de aluminiu sunt eficiente în a impiedica mirosul neplăcut de transpirație, dar pot produce decolorarea țesăturilor și apar petele. De cele mai multe ori, petele produse de diferitele tipuri de deodorant sunt galbene, însă nu este obligatoriu. Trebuie să știi că există câteva soluții de a scoate petele destul de ușor. 

Scapă de transpiraţie cu lămâie  Truc genial şi ieftin jpeg

Amoniac și apă

Amestecați o jumătate de cană de amoniac cu o jumătate de cană de apă. Apoi aplicați peste petele de pe tricou acest lichid și lăsați-l să acționeze. Apoi, spălați bine, la mână, în apă cu detergent.

Sfat: Amoniacul este potrivit pentru îndepărtarea diferitelor pete, de exemplu de afine, cafea sau cremă. De asemenea, elimină mirosul de clor și în același timp calmează durerile după mușcătura de țânțar sau albină.

Poți să folosești oțet pentru îndepărtarea petelor

Amestecați o ceașcă de oțet cu o ceașcă de apă călduță. Apoi scufundați tricoul în acest lichid și spălați ușor, manual, până dispare pata. Apoi, spălați tricoul cu detergent normal în mașina de spălat.

Sfat: Oțetul este potrivit pentru curățarea multor zone din casă. Îndepărtează calcarul și depozite, lustruiește oglinzile și sticla, dezinfectează toate suprafețele și distruge chiar buruienile. 

 Poți să apelezi la bicarbonatul de sodiu

Se amestecă un sfert de cană de apă cu bicarbonat de sodiu pentru a obține o pastă. Apoi aplică această pastă peste petele de deodorant și transpirație. Lăsați să acționeze aproximativ o oră, apoi clătiți bine cu apă rece și spălați cu detergent normal în mașina de spălat.

Sfat: Când adăugați bicarbonat de sodiu în apa clocotită, legumele fierte nu își pierd culoarea. În plus, absoarbe și mirosurile din covoare, pantofi sau chiar din mașina de spălat. De asemenea, calmează mușcăturile de insecte și este folosit ca aditiv pentru baie, pentru a înmuia pielea.

Cum poți să scoți petele cu ajutorul aspirinei

Zdrobiți două comprimate de aspirină într-un sfert de cană de apă fierbinte. Turnați soluția direct pe pete și se lasă să acționeze aproximativ două ore. Apoi spălați în mașină de spălat cu detergent normal.

Sfat: Aspirina îndepărtează depunerile și calcarul, prelungește durata de viață a florilor tăiate și, atunci când este adăugată la șampon pentru păr, puteți scăpa cu ușurință de mătreață. În plus, calmează mușcăturile de insecte și oferă părului un aspect sănătos dacă îl dizolvați în apă și îl aplicați 15 minute ca mască.

Poți să apelezi și la o lămâie 

Stropiți lămâia direct pe petele de deodorant și adăugați o linguriță de sare. Apoi, frecați ușor această zonă, manual și apoi clătiți cu apă rece și puneți-o în mașina de spălat cu detergent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net