Aşa scoţi cele mai dificile pete de vară!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ai ieşit în pauza de masă, la iarbă verde sau la un grătar cu prietenii. Toate bune şi frumoase, până când observi pe haine o mare pată de muştar, sos, ori ai vărsat berea pe tine sau, mai rău, ţi-ai murdărit pantalonii cei albi cu iarbă. Îţi piere tot cheful de distracţie. Însă, aceste pete, pe care crezi că nu le vei mai scoate niciodată, sunt uşor de înlăturat dacă ştii cum să procedezi.

De multe ori, petele dificile ne distrug hainele iremediabil şi, practic, suntem obligaţi ori să le aruncăm, ori să le transformăm în cârpe pentru şters praful. Jurnaliştii de la Huffington Post vin însă cu câteva idei care te vor ajuta să scoţi petele şi să-ţi salvezi hainele preferate. Uite ce ai de făcut!

Oţet alb pentru bere

Dacă vrei să scoţi o pată de bere de pe haine, trebuie să păstrezi zona pătată umezită cu apă rece.

Asta, până ajungi acasă, când va trebui să te apuci de spălat. Amestecă două căni cu apă, două linguriţe de oţet alb şi puţin detergent de vase. Aplică acest amestec peste pată şi aşteaptă câteva minute să acţioneze. Apoi, spală hainele în mod normal.

Petele de iarbă, scoase cu detergent de vase

Cu toţii ne-am murdărit hainele când am mers la picnic, iar petele de iarbă sunt destul de dificil de scos. Foloseşte detergent de vase! Este o metodă care nu va da greş. Aplică pe pată puţin detergent de vase şi curăţă cu grijă sub jetul de apă. Dacă pata nu iese, spală pantalonii la maşina de spălat folosind programul prespălare, iar apoi spală-i normal. Dacă nici aşa nu ai noroc, ultima soluţie este să foloseşti un înălbitor cu concentraţie mică. Fă un test mai întâi într-o zonă a pantalonilor care nu se află la vedere pentru a observa dacă se şterge culoarea.

Muştarul iese cu detergent de rufe lichid

Muştarul se înlătură foarte uşor de pe ţesătură. Pentru început, îndepărtează-l cât poţi de mult de pe haine. Nu folosi şerveţete pentru că nu vei face decât să-l întinzi şi mai mult. Apoi, înmoaie tricoul în apă, pune pe pată detergent de rufe lichid şi freacă uşor zona murdară. Apoi mai spală încă o dată tricoul, clătindu-l foarte bine. Vei vedea că pata de muştar va dispărea definitiv.

Urmele de sos ies cu detergent de vase şi oţet

Înmoaie cămaşa în apă caldă în care ai pus puţin detergent de vase. Apoi, adaugă puţin oţet alb pe pata de sos şi curăţă zona încet, folosind partea abrazivă a unui burete de bucătărie. Ultimul pas: spală cămaşa în mod normal.

Ketchup? Curăţă-l folosind un burete abraziv

Petele de ketchup trebuie îndepărtate cât mai repede posibil.Dacă nu, rişti să nu le mai poţi scoate şi să fi nevoit să arunci obiectul de îmbrăcăminte la gunoi. Pentru început, ai mare grijă să nu întinzi şi mai mult sosul pe haine.

Petele se curăţă folosind un burete de mici dimensiuni cu care să freci zonele pătate sub jet de apă rece. Apoi, spală bluza cu detergent, aşa cum o faci de obicei. Ultimul pas? Folosind acelaşi burete curăţă din nou zona pătată. În cazul în care nu ai scăpat de pată, lasa bluza la înmuiat în apă caldă cu detergent. În cele din urmă ea va fi ca nouă!

Cât costă detergenţii din magazine

Indiferent ce modalitate de îndepărtare a petelor ai alege, la sfârşit trebuie să speli hainele cu detergent de rufe. Fie foloseşti detergent manual, fie automat - depinde de preferinţe. Dacă te duci la cumpărături, află că în magazine preţurile detergenţilor sunt extrem de variate în funcţie de cantitate şi producător. La raft vei găsi însă produse de curăţat pentru toate buzunarele, căci acestea se vând la gramaje diferite. Uite cât trebuie să scoţi din buzunare!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net