O noapte în camera de 0 stele te costă 322 de euro! Mii de oameni s-au înghesuit să prindă loc

Poate că unii visează la o noapte liniştită, într-un hotel confortabil şi la un concediu relaxant, dar nu şi miile de oameni care se află pe lista de aşteptare pentru o camera cu totul atipică, cu 0 stele, aflată în sudul Elveţiei. Este vorba despre un proiect iniţiat de doi artişti elveţieni şi un hotelier german, în care “camera” este montată pe o margine de şosea, în apropiere de satul Saillon, din regiunea Valais.

Camera de 0 stele se află în Elveţia foto: instagram
Camera de 0 stele se află în Elveţia foto: instagram

Camera se află în natură, pe marginea unei şosele

Camera cu 0 stele nu are decât un pat dublu, noptiere, lămpi, două măsuţe, podea şi un mic perete în spatele patului. În rest, oaspeţii vor sta sub cerul liber, în sunetul maşinilor care trec pe şosea şi cu vedere la o staţie de benzinărie de lângă. O noapte de cazare costă 322 de euro, iar camera e disponibilă doar între 1 iulie şi 18 septembrie, probabil pentru a evita orice probleme cauzate de vremea nefavorabilă.

Cu toate acestea, lista de aşteptare pentru un sejur este una extrem de lungă. Peste 6.500 de oameni au făcut deja rezervare şi speră că vor reuşi să petreacă timp în locaţia inedită.

Cei care închiriează camera vor avea mâncare şi băutură, aduse de un majordom, un fermier local cu care colaborează fondatorii proiectului. În plus, când patul nu e folosit, el este acoperit de un cearşaf de protecţie folosit în agricultură, iar salteaua şi păturile sunt ţinute într-o baracă aflată în apropiere. La 10 minute de cameră se află şi o baie publică, cu duş, pentru cei care vor puţin mai mult lux.

Camera de 0 stele este un proiect a doi artişti elveţieni

Camera “anti-idilică” a fost proiectată de fraţii Patrick şi Frank Riklin, doi artişti elveţieni, care au declarat că vor să îi facă pe oameni să se gândească la situaţia actuală a lumii, la schimbările climatice, la război şi la restul catastrofelor din jurul globului.

“Dacă vom continua să mergem în direcţia asta, vom avea mai multe locuri anti-idilice decât idilice. Scopul acestei camera nu e să dormi, ci să te gândeşti la starea actuală a omenirii”, au declarat ei, notează publicaţia Daily Mirror.

Mai există 3 astfel de camere în Elveţia

Proiectul fraţiulor Riklin şi al hotelierului german Daniel Charbonnier, cunoscut sub numele de “Null Stern” (trad: “0 stele”, în germană), are mai multe locaţii în Elveţia. Cei trei au mai făcut astfel de camere atipice şi într-un buncăr, pe un deal cu o privelişte de vis şi într-o podgorie. Toate camerele au doar pat, obiecte de iluminat şi mese, iar cele aflate afară nu au pereţi sau acoperiş.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net