Odihna este foarte importantă. Cum ne afectează oboseala viaţa sexuală?

10 iunie 2019
article img
Femeile, dar şi bărbaţii, care nu dorm suficient au o dorinţă sexuală scăzutăfoto: 123RF

O viață sănătoasă nu poate fi înțeleasă fără un somn suficient de calitate. Lipsa somnului poate avea efecte devastatoare atât asupra corpului, cât şi asupra minţii unei persoane. Femeile, dar şi bărbaţii, care nu dorm suficient îşi pierd dorinţa sexuală, se simt mai iritabili sau sunt mai expuşi la depresie sau axietate şi nu au destulă energie pentru a se mai bucura de plăcerile vieţii în cuplu.

Studiile realizate la Universitatea Stanford arată că oboseala ne face să ne pierdem cheful de sex şi că asociată cu tensiunea, duce la disfuncţii sexuale. Mai precis, persoanele foarte obosite şi tensionate vor avea o senzaţie de axietate greu de depăşit.

Peste șapte ore de somn vă aduc cu siguranţă zâmbetul pe faţă, reduc tensiunea, sentimentele de angoasă, stresul, starea de nervozitate şi de iritabilitate. Trebuie să mai aveţi în vedere că somnul stimulează libidoul. Lipsa lui ridică nivelul cortizolului, hormonul stresului. În plus, orele de somn insuficiente reduc testosteronul la bărbaţi.