Ei sunt iepurii-veioză!

simeon stalpnicul png

Incredibil! Cercetătorii au reuşit să obţină din nou animale care strălucesc sub lumina ultravioletă. Iepuraşii fosforescenţi au fost creaţi cu scopul de a obţine medicamente mai ieftine pentru bolile genetice.

Ura! Uite cum facem economie la lumină! Opt iepuraşi clonaţi de cercetătorii de la Universităţile din Hawaii şi Turcia au devenit un fenomen mondial, după ce au început să lumineze pe întuneric, atunci când au fost expuşi la lumina ultravioletă. Specialiştii în genetică au reuşit această performanţă injectând o genă a unei meduze fosforescente în ovule de iepure.

Ziua- Par nişte iepuri normali

simeon stalpnicul png

Iepurii clonaţi vor trăi la fel de mult ca un iepure normal, şi mai ales, nu vor fi purtători de boli. Cei opt iepuraşi, care la lumina zilei arată perfect normal, au fost crescuţi într-un centru din Turcia. Oamenii de ştiinţă speră să găsească astfel o modalitate de a crea medicamente mai ieftine pentru bolile genetice.

Prima oaie fosforescentă «s-a născut» în Uruguay

Iepuraşii fosforescenţi nu sunt un caz singular. Cercetătorii din Uruguay au reuşit să obţină prima oaie care străluceşte, la începutul acestui an. Pentru obţinerea ei, cercetătorii au introdus o genă provenită de la o meduză în embrionii de ovine. Gena respectivă este responsabilă de producerea proteinei de culoare verde la oi.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
cub brigitte pastramă png
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
pantofi jpg
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
culita sterp daniela iliescu jpg
Aeroportul din Herson FOTO Profimedia
Delta Dunării FOTO ARBDD jpg
image
image
image
image
Jim Parums si fiica jpg
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image png
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
arsenie boca jpg