Ou fiert, cea mai uşoară modalitate de a-l curăţa
Aceasta este cea mai rapidă şi cea mai la îndemână modalitate de a curăţa un ou fiert de coaja necomestibilă!
Sunt o mulţime de trucuri care ne uşurează considerabil munca în bucătărie şi acest filmuleţ este cel mai bun exemplu. Nu ne-am fi gândit niciodată că un ou fiert poate fi curăţat de coajă în doar 3 secunde, printr-un procedeu atât de simplu.
Ou fiert, curăţat de coajă în 3 secunde
Scoatem oul din apa în care a fiert şi îl punem imediat într-un pahar cu apă rece. Schimbarea bruscă de temperatură va face astfel încât membrana dintre coajă şi ou să se strângă, permiţând astfel o decojire mult mai uşoară, potrivit livebiz.ro.
Acoperim paharul cu palma şi îl agităm preţ de câteva secunde. În tot acest timp, oul se loveşte puternic de pereţii paharului, se crapă, iar apa din pahar pătrunde pe sub coajă, ajutând la o decojire rapidă.
Decojirea unui ou fiert ne poate pune, uneori, probleme, însă, dacă îţi doreşti cu adevărat să obţii un ou curat, neted, fără imperfecţiuni, această metodă e ideală. Urmăreşte filmuleţul şi te vei inspira, cu siguranţă!