Poftiți la bancomatul din vârful muntelui! Este situat la o altitudine de peste 4.000 de metri

Cel mai „la inaltime” bancomat din lume este situat în vârful muntelui Karakoram, din Pakistan, la 4.693 de metri altitudine.  

Acesta este bancomatul din pasul Khunjerab (Foto: Shutterstock)
Acesta este bancomatul din pasul Khunjerab (Foto: Shutterstock)

Citește și: Sfaturi pentru vacanță. Cum e bine să faci plăți în străinătate și ce bancomate sunt de evitat

Este un loc neobișnuit pentru un bancomat, dar ATM-ul din pasul Khunjerab deservește din 2016 numărul mic de rezidenți și personalul de frontieră - și pe putinii turiști aventuroși. I se mai spune „bancomatul de la capătul Pakistanului” și este recunoscut inclusiv de Cartea Recordurilor.

Vezi și: Românii șochează din nou Italia. Poliția a arestat liderul unei rețele care fura cardurile pensionarilor direct din bancomate

Bancomatul este alimentat cu energie solară

Se află la granița dintre China și Pakistan, iar a ajunge acolo este o adevărată aventură, întrucât drumurile sunt foarte dificil de parcurs, potrivit BBC Travel. Bancomatul funcționează ca oricare altul; poate fi folosit pentru a retrage numerar, a plăti facturile de utilități și a efectua transferuri de fonduri interbancare. Este alimentat cu energie solară și eoliană.

"În medie, în jur de 4-5 milioane de rupii (aprox. 15.500 - 19.500 lire sterline, n.r.) sunt extrase de la acest bancomat în decurs de 15 zile", a explicat una dintre persoanele care se ocupă de paza acestuia.

Te-ar putea interesa și: Bancomatul, telefonul și monedele, cele mai periculoase suprafețe. Covid-ul rezistă pe ele 28 de zile

Pune probleme atunci când cardurile rămân blocate în ATM

Singura problemă o constituie momentele când cardurile călătorilor rămân blocate în bancomat. Astfel, ei sunt nevoiți să aștepe mai multe ore în condiții extreme și frig insuportabil, pentru ca problema să fie remediată.

Cel mai apropiat bancomat de cel aflat în pasul Khunjerab este situat la 87 kilometri distanță, deci este imposibil de mers pe jos până acolo. Chiar și cu mașina este un drum destul de anevoios.

Află și: Un bărbat din Iaşi a găsit 5.000 de euro într-un bancomat. A fost chemat la secţia de Poliţie

Cu toate acestea, astfel de probleme nu apar des, decât în cazul unor bancomate obișnuite, folosite de foarte multe persoane. Cât despre presiunea atmosferică scăzută, localnicii spun că ei sunt obișnuiți, însă o mulțime de turiști au nevoie frecvent de oxigen atunci când ajung în acest loc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net