Poftiţi la căsătorii de probă sau declaraţii de dragoste în elicopter! Idei pentru Valentine's Day

Cea mai cunoscută sărbătoare a iubirii din lume, „Valentine’s Day”, adică Ziua Sfântului Valentin, are loc mâine, 14 februarie, când îndrăgostiţii îşi jură iubirea şi îşi oferă de la bomboane de ciocolată la cadouri scumpe. Asta nu împiedică fiecare ţară să fixeze în calendar propria sărbătoare a iubirii, iar în România aceasta se ţine pe 24 februarie şi se numeşte „Dragobete”.

image

De unde a apărut «Valentine’s Day»

Există mai multe legende, iar cea mai răspândită spune că Valentin a fost preot în Roma, în secolele II-III. Acesta, în timpul împăratului Claudius al II-lea (268-270), ar fi ajutat tinerii, creştini sau păgâni, să se căsătorească.

Împăratul roman era convins că bărbaţii ar fi soldaţi mult mai buni, dacă nu ar fi avut logodnice sau soţii, de aceea a interzis căsătoriile.

Tânărul preot, dimpotrivă, susţinea că mariajul este parte din planul lui Dumnezeu şi unul dintre scopurile acestei vieţi.

image

Astfel, a continuat să îi căsătorească pe tineri în secret, în numele iubirii. În momentul în care secretul său a ajuns la urechile împăratului, preotul Valentin a fost închis şi condamnat la moarte, fapt care s-a petrecut la 14 februarie 269.

Aceeaşi legendă spune că Valentin, în timp ce se afla la închisoare, s-a îndrăgostit de fiica paznicului.

Înainte de a muri, Valentin i-ar fi trimis acesteia o scrisoare, pe care a semnat-o „De la al tău Valentin”. De aici a rămas obiceiul de a trimite în această zi mesaje de dragoste.

Unde ne distrăm cu jumătăţile noastre

În această zi, nu doar că facem cadouri iubitelor, dar ne şi străduim să petrecem într-un mod special. Iată unde-ţi poţi duce aleasa inimii!

- La Bucureşti şi-a deschis porţile încă de azi un festival al iubirii. Unde? La Hala Laminor (bd. Basarabia nr. 256) . Manifestarea va fi deschisă în perioada 13 februarie - 3 martie pentru a prinde şi „Valentine’s Day”, şi „Dragobetele”, şi chiar 1 Martie, când doamnele şi domnişoarele primesc mărţişoare. La sfârşitul săptămânii, vineri, 16 februarie, de la ora 21.00, are loc „Single party”, un bal mascat la care sunt aşteptaţi toţi.

image

Cei ce doresc o „căsătorie de probă” trebuie să aibă 18 ani împliniţi şi să se înscrie pe platforma dedicată acestui moment. „Căsătoriile” se vor ţine seara, după ora 18.00, şi, deşi nu au valoare juridică, vor reprezenta o veritabilă repetiţie pentru cei ce urmează să facă marele pas, sau, de ce nu, un moment de distracţie pentru cei care vor, pur şi simplu, să se bucure de un astfel de moment.

Pentru ca „marele Da” să fie cât mai veritabil, „soţii” pot aduce şi „martori”. După oficierea cununiei, participanţii vor primi două exemplare ale certificatului de căsătorie pentru o zi, în variantă tipărită.

- Vreţi să faceţi un cadou „altfel” iubitei sau viitoarei soţii, să-i cereţi mâna ­într-un mod surprinzător? Ei bine la Cluj o puteţi face oferindu-i un zbor de 15 minute cu elicopterul în care puteţi să-i spuneţi tot şi toate. Cost? Doar 1.799 de lei, iar înscrierea se poate face printr-un voucher.

 Trupa Vunk
Trupa Vunk

- Un cadou potrivit pentru persoana iubită de „Valentine’s Day” poate fi un concert cu trupa Vunk. Aceştia cântă la Craiova, de la ora 19.30, în sala de la Filarmonica Oltenia (Calea Unirii nr 16), iar biletele costă între 104 şi 144 de lei.

- Şi îndrăgostiţii din Tulcea au pregătit un concert de zile mari. Este vorba de un recital al trupei 3 Sud Est, în sala Teatrului Jean Bart (strada Progresului nr 34), iar biletele costă între 137 şi 158 de lei. Spectacolul începe la ora 20.00.

Trupa 3 Sud Est
Trupa 3 Sud Est

- La Timişoara are loc de „Valentine’s Day” un eveniment special care pune la încercare abilităţile şi compatibilităţile cuplurilor. Cuplurile vor concura între ele printr-un joc de societate amuzant. După cum spun organizatorii, acest eveniment este dedi­cat exclusiv adulţilor, iar preţul pentru participare este doar 100 de lei/cuplu.

Evenimentul „Bătălia Cuplurilor” are loc la Escape Games Arena, iar în preţul biletului sunt ­incluse sucuri, dulciuri, ­sărăţele şi o amintire pentru fiecare cuplu. În plus, avem premii: Escape Room VR şi vouchere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net