Povestea dramatică a primei câștigătoare Miss România. De ce a fost otrăvită și ucisă la 27 de ani

Ultima actualizare:

Tita Cristescu, fiica cea mică a lui Gheorghe Cristescu, numit „Plăpumarul”, primul secretar general al Partidului Comunist Român (1921-1924), s-a născut în anul 1908 la București. În 1929 a obținut titlul de Miss România și a devenit prima Miss România din istorie. Șase ani mai târziu, în ajunul Crăciunului din anul 1935, Tita a fost otrăvită și ucisă.

Tita Cristescu, prima Miss România, a fost otrăvită și ucisă în 1935 / Foto: Captură video
Tita Cristescu, prima Miss România, a fost otrăvită și ucisă în 1935 / Foto: Captură video

Cel mai mediatizat scandal dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial a fost decesul Titei Cristescu, prima Miss România din istorie. Tita Cristescu era o demimondenă, întreținută de câțiva bărbați celebri. Câștigătoare a trofeului Miss România și a unui concurs de frumusețe în Germania, Tita a cochetat cu actoria vreme de trei ani la Berlin, dar a devenit, în cele din urmă, o femeie mondenă a Bucureștiului interbelic, unde a jucat în câteva roluri secundare între 1929 și 1930.

Cunoscută ca una dintre cele mai frumoase femei ale României interbelice, Tita a fost căsătorită, însă când a început cariera ei teatrală, s-a despărțit de soțul ei. Cu o săptămâna înainte de tragicul ei sfârșit, ea ar fi fost hărțuită aproape în fiecare zi, de diferite persoane, iar, luni, înainte de Crăciun, ar fi maltratat-o Liviu Ciulei - un admirator și un inginer constructor foarte bogat.

A fost cel mai mediatizat scandal din perioada interbelică

De Crăciun, în 1935 a fost găsită în apartamentul ei otrăvită cu cianură, iar tatăl ei a făcut plângere la poliție acuzându-l de crimă pe Liviu Ciulei, antreprenor bogat, amantul ei de mai mulți ani. Tita Cristescu (1908-1935) este înmormântată la Cimitirul Bellu.

Moartea ei suspectă, în noaptea de Crăciun, la doar 27 de ani, a stârnit interesul opiniei publice românești care a urmărit cu mare pasiune relatările jurnaliștilor epocii. Presa s-a ocupat vreme de un an de detaliile crimei, de proces, scotocind viețile celor doi amanți - Tita și Liviu Ciulei.

După 30 de ani, un preot a aflat cine este criminalul

Tita a fost ucisă de servitoarea ei, Maria Suciu / Foto: Captură video
Tita a fost ucisă de servitoarea ei, Maria Suciu / Foto: Captură video

În urma ei, Tita a lăsat o avere imensă, între 3 și 5 milioane de lei, multe blănuri și un apartament într-o zonă centrală. După 30 de ani, misterul a fost dezlegat de un preot, chemat la spovedania unei bătrâne aflate pe moarte. Femeia era servitoarea Titei, Maria Suciu. Ea și-a mărturit fapta.

Ajunsă acasă împreună cu mai mulți prieteni, Maria i-a dăruit stăpânei sale, Titei Cristescu, o cutie cu bomboane. Tita a vrut să-și servească prietenii, însă aceștia au refuzat-o, așa că a mâncat singură două bomboane. Însă, nu știa că în interior era cianură de potasiu. Motivul? Potrivit bătrânei, stăpâna ei era prea frumoasă, avea tot și ea nimic, de aceea, a ucis-o.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net