Recordmen la curăţatul ferestrelor! Spală trei geamuri în 9,41 de secunde

Ultima actualizare:

    La 65 de ani, Terry ”Turbo” Burrows e cel mai rapid spălător din lume
La 65 de ani, Terry ”Turbo” Burrows e cel mai rapid spălător din lume

Britanicul Terry Burrows este supranumit Usain Bolt al curăţatului ferestrelor. Jamaicanul aleargă suta de metri în 9,58 de secunde, iar Terry, de 65 de ani, din Romford, Essex, spală trei geamuri în 9,41 de secunde. El a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ediţia din 2020.

Terry ”Turbo” Burrows a povestit pentru ”The Sun” că de 20 de ani practică meseria asta şi că are centura neagră la karate, iar acest sport îl ajută enorm în meserie. Britanicul din Romford, Essex, Marea Britanie, a vrut să se pensioneze după ce a împlinit 65 de ani, dar iubeşte atât de mult meseria încât nu se poate desprinde. În plus, el i-a promis nevestei că ”va pune racleta şi buretele în cui atunci când un alt spălător mai tânăr va reuşi să îl întreacă”.

”M-am întâlnit acum trei ani cu Usain Bolt în faţa unui hotel şi l-am amuzat când am făcut semnul pe care îl face la finalul fiecărei curse. I-a plăcut şi m-a întrebat cum mă cheamă şi cu ce mă ocup. Când i-am zis că deţin recordul mondial la viteză la spălat geamuri a făcut ochii mari şi mi-a zis că sunt fratele lui”, a povestit Terry pentru sursa citată.

Totuşi spălătorul are în plan să se retragă şi să iasă la pensie. O antrenează pe fiica lui, Aliscia, şi speră ca ea să doboare recordul feminin la spălat geamuri în 2020. ”După ce o văd pe fiică-mea în Cartea Recordurilor îi fac pe plac soţiei mele şi mă pensionez. Am stabilit recordul în 2009, la Blackpool, şi până în prezent nimeni nu mi l-a doborât”, a adăugat cu mândrie britanicul. 

Britanicul a stabilit recordul în 2009 şi nimeni nu i l-a doborât
Britanicul a stabilit recordul în 2009 şi nimeni nu i l-a doborât

Cea mai fericită este soţia lui atunci când vine vorba de curăţenie în casă şi asta pentru că cele 12 de geamuri pe care le are de spălat atunci când face curăţenie generală sunt lacrimă până să îşi termine de băut cafeaua. Tehnica lui Burrows este simplă: foloseşte ambele mâini, cu una dă cu buretele şi cu cealaltă curăţă cu racleta.

Alte recorduri mondiale trăsnite

Johnny Strange, de 31 de ani
Johnny Strange, de 31 de ani
  • Îşi «desfundă» nasul cu cleştele. Britanicul Johnny Strange, de 31 de ani, din Londra, îşi uimeşte admiratorii cu reprezentaţiile lui şocante. El îşi bate cuie de 10 cm în nas şi apoi le scoate cu un cleşte, însă asta numai de amuzament, pentru a-şi desfunda nasul. Strange deţine mai multe recorduri: a tras cu urechile un vehicul de 677,8 kg, a ridicat cu urechile un butoi de bere de 21,63 kg şi a tăiat cu drujba 18 mere ţinute în gură, într-un minut.

Peter Glazebrook (79 de ani) şi ceapa de 8,16 kg
Peter Glazebrook (79 de ani) şi ceapa de 8,16 kg
  • Plantează cepe cât pepenii. Grădinarul britanic Peter Glazebrook (79 de ani), din Halam, Nottinghampshire, deţine nu mai puţin de 15 recorduri mondiale cu legumele lui magice. Printre ciudăţeniile din grădina lui vestită amintim: păstârnacul lung de 5,95 metri (n.r. o dubiţă Ford Transit măsoară 4,88 m), conopida cu diametrul de 1,82 metri şi cea mai grea ceapă din lume care a cântărit 8,16 kg. Primul record stabilit de Glazebrook a fost realizat în 1988.
image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net