Scapă de nopțile nedormite prin aceste remedii contra insomniei

calitatea somnului 1 jpeg

Ai probleme cu insomnia sau dificultăți în a adormi? Specialiștii în domeniul medical spun că este important să scapi de insomnie, deoarece această afecțiune îți poate crea, în timp, diverse probleme fizice și mentale. Există numeroase tehnici pentru a depăși insomnia, din care fac parte: exercițiile fizice, meditația, schimbarea mediului de somn, înlocuirea lenjeriei de pat cu una de calitate și altele.

Exercițiile care tratează insomnia

Cercetătorii au demonstrat prin studiile lor că exercițiile fizice regulate pot ajuta pe mulți oameni să aibă un somn de calitate mai bună. În prezent foarte mulți oameni suferă de insomnie, sau în orice caz au dificultăți în a adormi. Unii se trezesc frecvent din somn noaptea și asta face ca somnul lor să fie mai puțin odihnitor, astfel a doua zi dimineața se simt obosiți și lipsiți de energie. 

image

Prin exerciții fizice, oamenii își ameliorează stările de depresie și anxietate. Aceste afecțiuni sunt cauze frecvente ale insomniei. Prin eliminarea gândurilor negative, de îngrijorare, se poate preveni anxietatea. 

Studiile științifice arată că exercițiile fizice pot produce modificări ale temperaturii corpului. Inițial, la efort, temperatura corpului crește, iar apoi scade. Scăderea temperaturii ce apare după exercițiile fizice se aseamănă cu acea temperatură pe care o are corpul înainte de a adormi. Prin urmare, ea poate trimite un semnal creierului că este timpul să dormi. 

Exercițiile fizice ajută la eliberarea de endorfine, care pot facilita un somn mai liniștit și de calitate. Când faci mișcare sunt declanșate endorfine în creier, iar asta aduce beneficii somnului, pentru că oferă o stare de bine, de mulțumire și fericire. Endorfinele ameliorează durerea și sporesc plăcerea. Ele minimizează disconfortul și oferă energie necesară pentru a funcționa bine, în ciuda stresului sau a altor probleme. 

Există studii care au arătat rolul endorfinelor în combaterea depresiei. Foarte mulți oameni se confruntă cu probleme depresive în timpul vieții, mai ales acum în perioada pandemiei de COVID-19. 

Despre deficitul de endorfine s-a spus că poate crea stări de anxietate, depresie, comportament impulsiv, durere, probleme cu somnul sau chiar insomnie. 

Exercițiile fizice combat stresul și astfel previn insomnia. Oamenii care sunt stresați și își fac diferite probleme, au în general dificultăți de a adormi sau chiar suferă de insomnie. Psihologii recomandă oamenilor să scape de gânduri negative seara, pentru că îngrijorarea îi stresează și le alungă somnul. 

Care sunt cele mai bune lenjerii de pat pentru a scăpa de insomnie?

image

Uneori insomnia este cauzată de un disconfort, cum ar fi frigul sau transpirația excesivă. Pentru a dormi mai bine noaptea, sunt recomandate lenjeriile de pat din bumbac 100% sau lenjeriile din bumbac satinat care lasă corpul să respire și îndepărtează anxietatea. 

O altă țesătură la fel de moale ca bumbacul este cea denumită Tencel sau Lyocell (din fibre de plante de eucalipt). Acest material are un grad mare de respirabilitatea pentru piele, are capacitatea de a elimina umezeala, este neted și rezistent la abraziune ca mătasea, fiind recomandat persoanelor care au pielea sensibilă și sunt predispuse la alergii. 

O lenjerie de pat foarte bună pentru somn este și cea din fibre de bambus, care este moale și mătăsoasă. Lenjeria de pat din bambus este perfectă pentru persoanele cu pielea sensibilă și care sunt predispuse la transpirații nocturne și alergii. Fibrele din bambus au proprietăți antibacteriene, absorb umezeala, țin cald iarna și răcoare vara. Specialiștii ne recomandă să folosim o cuvertură pentru a împiedica depunerea prafului și altor particule nedorite pe lenjeria de pat, precum și pentru protejarea acesteia.

Oamenii apreciază și lenjeriile de pat Cocolino, care le mențin corpul cald și confortabil în nopțile reci de iarnă. Acestea sunt moi, plăcute la atingere și încălzesc ușor corpul în timpul somnului, fără a încălzi excesiv. 

Despre lenjeriile de pat din mătase se spune că sunt foarte elegante și perfecte pentru orice anotimp. Mătasea este un material natural, care lasă pielea să respire, ajută la evaporarea transpirației și reglarea temperaturii corpului. 

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Lucian Ovidiu Heiuş INQUAM Photos George Calin jpg
Putin   GettyImages 525048528 jpg
image
image
image
image
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg