Sentimentul care îţi semnalează că relaţia voastră nu mai funcţionează

27 august 2019
article img
Consideră frustrarea ca pe un semn că ceva nu funcționează chiar bine în relația voastră și folosește-o ca pe o motivație de a face schimbărifoto: 123RF

Te simți din ce în ce mai frustrată în relația cu partenerul tău? Obiceiurile lui mărunte, care înainte ți se păreau fermecătoare, acum te irită peste măsură? Ți se pare că iubitul tău încearcă să te scoată din sărite cu orice preț? Sau ți se pare că este frustrat la rândul lui, dar nu-ți dai seama de ce?

Frustrarea este un sentiment asociat cel mai adesea cu un scop neîmplinit. În termenii unei relații de cuplu, frustrarea se manifestă atunci când cei doi parteneri au scopuri diferite sau aflate chiar în competiție.

Consideră frustrarea ca pe un semn că ceva nu funcționează chiar bine în relația voastră și folosește-o ca pe o motivație de a face schimbări. Dacă lași lucrurile să alunece pe panta frustrării, vei sfârși prin a-ți pierde încrederea în tine și în relație, iar asta va duce la acumularea unei frustrări și mai mari și, în cele din urmă, la furie.

Problemele apar în relațiile în care frustrările se acumulează în timp și, chiar dacă furia te poate motiva să faci schimbări, de obicei efectul ei imediat este un comportament distructiv.