Știați că există un Triunghi al Bermudelor în Marea Neagră? Unde este locul în care aparatura o ia razna

Ultima actualizare:

I se spune Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul morții din Marea Neagră. De-a lungul timpului, aici au dispărut misterios mai multe avioane și nave ale căror rămășițe există și azi pe fundul mării. Experții au stabilit că ar avea o suprafață de cca. 8-10 km și s-ar deplasa constant dinspre Crimeea spre apele teritoriale românești. Cei mai experimentați navigatori spun despre Marea Neagră că este pe lista celor mai periculoase spații maritme din lume.

Unde este Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră

Nave în Marea Neagrăș Sursă Foto: Shutterstock
Nave în Marea Neagrăș Sursă Foto: Shutterstock

În Marea Neagră, de-a lungul timpului, au avut loc dispariții misterioase de nave, avioane și oameni.

Acest lucru este confirmat de cei mai experimentați lupi de mare, cei care de-a lungul călătoriilor au reușit să treacă de acest punct doar datorită experienței profesionale. În acest punct, aparatura de la bord se comportă haotic.

Comandantul de navă Valentin Stan, care a colindat aproape tot globul, a povestit pentru Adevărul că, atunci când trecea cu vaporul prin zona Tuzla-Kaliakra, acul busolei se mişca necontrolat.

Aici aşa se întâmplă de când e lumea şi pământul. Timonierul folosea girocompasul, care nu era influenţat de perturbaţiile magnetice“, spune el.

Geologii marini spun că, în această zona, Tuzla – Kaliakra, există un câmp magnetic produs de o falie în zona Sabla.

Chiar și cei mai experimentați navigatori au pus Marea Neagră pe lista celor mai periculoase spații maritme din lume din cauza furtunilor agresive care apar din senin.

O „forță necunoscută”

Nava de pasageri „Împăratul Traian“, construită în 1906 în şantierele din Franţa, a căzut victimă unei astfel de deviaţii magnetice şi a naufragiat pe stânci, la 12 mile de Capul Tuzla, în dreptul satului Tatlageac, în anul 1927.

„Din Constanţa ne parvine o ştire care, fără îndoială, va provoca o enormă senzaţie în toate cercurile de ştiinţă din lume. Este vorba de un fenomen curios, constatat de navigatori, care explică întrucâtva cauza ultimelor eşuări de vase. Numeroşi căpitani de vapoare au depus rapoarte la Căpitănia Portului, prin care semnalează că pe Marea Neagră, în drum spre Constanţa, pe litoralul românesc, între Şabla şi Tuzla, busola nu mai funcţionează normal.

Marinarii semnalau faptul că intervine o forţă necunoscută, care face ca acul magnetic al busolei să devieze spre Vest, cu aproximativ 15 grade. Și vaporul «Împăratul Traian» i-a căzut victimă unei astfel de anomalii. Actualmente, vasul a deviat foarte mult, înclinându-se din ce în ce. Din cauza greutăţii, vaporul a săpat un şanţ de 90 de centimetri. Apa a înaintat şi a trecut în etajul superior.

„Lucrările de salvare sunt aproape de prisos“, scria ziarul „Curierul“ vineri, 4 martie 1927.

Despre un alt Triunghi al Bermudelor se vorbeşte că s-ar afla în imediata vecinătate a Insulei Şerpilor. În 5 decembrie 1945, cinci bombardiere americane au dispărut acolo. O altă dispariţie misterioasă s-a petrecut mult mai recent, în 1990, când un mic aparat de zbor grecesc a dispărut la numai 30-40 km de ţărmul românesc. De asemenea, de-a lungul timpului, mai mulţi pescari au povestit cum „marea arde“.

Cea mai mare curiozitate a Mării Negre

Însă, cea mai mare curiozitate este faptul că Marea Neagra este cea mai mare structura acvatica anoxica din lume. Adică are cel mai scăzut conținut de oxigen sau chiar acesta lipsește cu desăvârșire.

Peste 90% din apa din Marea Neagra este lipsita de oxigen. Practic de la 200 de metri încolo în adâncime acesta nu mai există.

În Marea Neagră se găsesc delfini, rechini, pești cu oase de smarald, căluți de mare, dar din cauza lipsei de oxigen și a salinității extreme de scăzute, numărul viețuitoarelor din Marea Neagră este destul de mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net