Ştiţi dacă pepenii sunt copţi?
Pepenii, fructe cu un conţinut mare de apă sunt săraci în grăsimi şi în calorii, dar ascund în miezul lor numeroase vitamine şi săruri minerale. Deoarece pepenii au coaja groasă, insecticidele nu pot să pătrundă în miezul fructului şi pot fi consumaţi fără nici o grijă.
Când sunt copţi pepenii roşii
Pepenii roşii sunt copţi când coaja lor nu este lucioasă, ci are un aspect mat. Mai mult, pepenele copt sună a gol, atunci când este „bătut” cu mâna.
După ce au fost tăiaţi, pepenii roşii trebuie acoperiţi cu o folie de plastic şi păstraţi la frigider.
Când sunt copţi pepenii galbeni
Pepenii galbeni sunt bine copţi dacă cedează când apăsăm cu degetul în partea opusă a codiţei. Ei trebuie păstraţi la temperatura camerei şi puşi în frigider doar cu 30 de minute înainte de a-i mânca; dacă-i lăsăm mult timp la frigider, frigul le modifică gustul şi le întăreşte miezul.