Super-mămica a salvat mii de copii! Cum a reușit să doneze peste 1.000 litri de lapte matern

Elisabeth Anderson-Sierra, din Oregon (SUA), este o mamă eroină! Femeia a stabilit recordul pentru cea mai mare donație de lapte matern, respectiv 1.599,68, în perioada 20 februarie 2015 și 20 iunie 2018. Ea a salvat astfel viețile a mii de bebeluși născuți prematur, potrivit Cărții Recordurilor Guinness.

image

„Acest record ține cont doar de laptele pe care l-am donat între anii 2015 și 2018. Am mai donat între timp”, a spus Elisabeth. În ultimii nouă ani, femeia a donat familiilor locale, dar și altor mămici din întreaga lume, ai căror copii s-au născut cu probleme. Elisabeth Anderson-Sierra suferă de sindromul hiperlactației – sânii ei produc mai mult lapte decât are nevoie un bebeluș. „Corpul meu creează în exces un hormon numit prolactină și acesta stimulează producția de lapte”, a explicat femeia, care este mama a doi copii.

Elisabeth Anderson-Sierra este foarte mândră de reușita sa

Dar acesta nu este singurul motiv pentru care este capabilă să producă atât de mult lapte matern. „Echipamentul este cea mai importantă parte pentru a te perfecționa, dacă ești o mamă mereu în grabă. Pompițele pentru alăptat pot face cu adevărat diferența”, a spus Elisabeth. În ciuda inconvenientului de a fi nevoită să folosească pompele pentru alăptare în mod regulat, ea este mândră de ceea ce a reușit să facă pentru mii de familii din întreaga lume.

„A fi capabilă să fac o schimbare în viețile atâtor oameni a însemnat totul pentru mine. Acestea sunt lucrurile pe care mă concentrez. Acestea sunt aspectele pozitive și de aceea continui să fac ceea ce fac”, a explicat ea.

Elisabeth spune că nu lasă laptele matern să se irosească - totul este fie folosit, fie donat. Cu toate acestea, ea ar dori în cele din urmă se oprească: „Există câteva tratamente medicale pentru acest sindrom, pe care le voi lua în calcul la un moment dat. Una dintre opțiunile disponibile este utilizarea medicamentelor pentru a combate hormonul prolactină, pe care corpul meu îl produce în exces.

O altă opțiune pe care Elisabeth a discutat-o cu doctorii este posibilitatea unei mastectomii duble pentru a îndepărta tot țesutul glandular care produce laptele matern. Dar mai e mult până atunci. Între timp, super-mămica intenționează să continue cu donațiile și spune că nu s-a gândit niciodată că va ajunge în Cartea Recordurilor, fiind foarte mândră de reușita sa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net