Țara care te taxează cu 200 de dolari pe zi, doar ca să o vizitezi: «Cei care pot să plătească sunt bineveniți»

Multe țări reprezintă un potențial loc în care să-ți faci vacanța, iar Bhutan se află printre acelea cu cele mai mari șanse să câștige un loc pe lista de țări ce merită vizitate de urgență.

Aflată între doi giganți - China și India, Bhutan are un specific natural presărat de o cultură budistă greu de ignorat. Totuși, țara a decis să întrerupă turismul, o sursă imensă pentru economia lor, în martie 2020, când pandemia de COVID-19 a pus în sperieți pe toată lumea.

Chiar și așa, Bhutan se pare că este gata să repornească turismul internațional din luna septembrie 2022, iar o puternică creștere a economiei că este gata să-și facă prezența, mai ales în urma prețurilor destul de piperate. 

Află mai multe despre escapada Casei Regale în Asia: Cu cine au stat copiii lui Kate Middleton cât părinții au fost în India

Bhutan a înregistrat puțin peste 60,000 de cazuri și 21 de decese, dar economia de 3 miliarde de dolari a fost profund afectată, împingând tot mai mulți oameni spre sărăcie lucie. 

Bhutan, în trend cu modernitatea turistică

Pentru o pregătire suplimentară pentru ceea ce are de oferit țara, autoritățile au angajat peste 50,000 de persoane și au modificat standardele pentru serviciile turistice, precum hoteluri, ghiduri sau șoferi personali.

Știai că Bhutan are o figură regală: Ea e Kate Middleton a Asiei. Cine este cea mai tânără regină din lume

Anterior, turismul a reprezentat aproximativ 84 de milioane de dolari din economia totală a țării, iar pandemia a pus un puternic stop acestei creșteri. 

Bhutan și-a adaptat turismul pentru vremurile moderne în 1974, când a reușit să strângă doar 300 de vizitatori. Numărul a explodat, ajungând la aproximativ 315,600 de turiști în 2019, reprezentând o creștere de 15,1% față de anul precedent. 

Agențiile de turism le-au transmis turiștilor că sunt liberi să-și aleagă ghidul, hotelul și scopul călătoriei după bunul plac și itinerariu. Înainte, turiștii erau nevoiți să se mulțumească cu un plan oferit de agenții, unde nu puteai să-ți alegi nici măcar hotelul la care urma să locuiești. 

Sangay Phuntso, care conduce compania Always Bhutan Travel, a declarat că prețurile s-ar putea să-i supere pe unii, dar nu și pe turiștii bogați. 

„Cei care pot să plătească sunt bineveniți. Suntem bucuroși!”, a afirmat Phuntso.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion țiriac png
Alexandru Arsinel batran
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
GettyImages 1338148296 jpg
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, băutura din haiku jpeg