Telefonul, laptopul și televizorul te pot spiona. Ce recomandări sigure au specialiștii

Cei care fac o investiție într-un telefon, laptop sau smart TV de ultimă generație trebuie să știe că pot fi spionați foarte ușor cu aceste dispozitive. Toate aparatele moderne te înregistrează, iar specialiștii din domeniu vin cu sfaturi. 

Pe tabletă, laptop sau telefon este foarte simplu sa fii urmărit Foto: Pixabay.com
Pe tabletă, laptop sau telefon este foarte simplu sa fii urmărit Foto: Pixabay.com

La ce anume să fii atent la telefon și laptop 

Când vine vorba de telefoane și laptopuri trebuie să fim atenți la permisiunile pe care le dăm aplicațiilor pe care le folosim. De asemenea, trebuie să fim atenți și la ce aplicații ne cer permisiunea, întrucât un joc nu are avea nevoie de camera noastră foto, scrie antena3.ro.

Este bine să utilizăm aplicații de tip antivirus actualizate, deoarece aceste aplicații scanează mereu toate permisiunile, toate accesurile ale aplicațiilor și astfel putem fi mai feriți de riscurile de securitate. 

Simbolul care te avertizează că ești urmărit și ascultat

Dispozitivele Android le spun utilizatorilor că o aplicație utilizează în prezent camera sau microfonul, aprinzând un simbol de avertizare în colțul din dreapta sus al ecranului. Simbolul apare când microfonul și camera foto sunt pornite. Se aprinde atunci când vrei să faci poze, de exemplu, sau să înregistrezi un mesaj vocal pe WhatsApp. Scopul său principal este să te protejeze de aplicațiile nesigure care te spionează fără știrea ta.

Ce trebuie să faci

Pentru un sentiment de siguranță, poți verifica un istoric al aplicațiilor care ți-au folosit camera, microfonul sau locația. Totodată, ai posibilitatea să vezi când sau dacă au fost activate aceste funcții. 

Cum te poate spiona un Smart TV

Sunt șanse foarte mari ca acel Smart TV din sufragerie, achiziționat cu eforturi financiare semnificative, să nu se rezume doar la a vă servi conținut multimedia și posturi TV. El este capabil de mult mai mult.

Știe să vă ofere conținut personalizat, iar cu fiecare aplicație instalată sau clip vizionat vă cunoaște mai bine. Mai mult decât atât, producătorul său vă cunoaște mai bine, împreună cu toții partenerii săi care au fost dispuși să plătească pentru acest informații.

Pentru că toate dispozitivele conectate la internet din casa voastră folosesc un singur IP atunci când sunt online, riscați să vă uitați la o anumită emisiune sau clip pe TV și să vedeți reclame legate de acel tip de conținut pe laptop, telefon sau tabletă.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net