Test pentru cei cu o minte sclipitoare. Câte triunghiuri sunt în imagine?

Încearcă să numeri, în doar 16 secunde, câte triunghiuri se găsesc în imaginea de mai jos și verifică-ți răspunsul pentru a vedea dacă ai reușit provocarea!

Câte triunghiuri vezi în imagine / foto: arhiva
Câte triunghiuri vezi în imagine / foto: arhiva

Deoarece testează limitele percepției, oamenilor le place să exploreze iluziile optice, acestea îi fac curioși și îi incită să descopere adevărul din spatele iluziei. Totodată, rezolvând astfel de provocări, își pot îmbunătăți eficiența creierului și a ochilor în dezvoltarea abilităților de observare obiective.

Așadar, încercă să identifici numărul de triunghiuri din imaginea prezentată în doar 16 secunde. Ai reușit?

Privește cu atenție și încearcă să identifici toate triunghiurile care ar putea fi ascunse. Dacă te-ai blocat, poți consulta imaginea cu soluția de mai jos pentru a găsi răspunsul corect.

Varianta corectă este 13 / foto: arhiva
Varianta corectă este 13 / foto: arhiva

Triunghiul Kanizsa, una dintre cele mai grele iluzii optice din lume

Triunghiul Kanizsa este un fenomen de percepție vizuală în psihologie, care a fost numit după psihologul italian Gaetano Kanizsa, care l-a descris pentru prima dată în anul 1955. Acest fenomen constă în percepția unui triunghi luminos imaginar sau a altor forme geometrice atunci când sunt prezentate anumite figuri simple dispuse într-o anumită configurație.

În mod tipic, Triunghiul Kanizsa este generat atunci când patru discuri negre parțiale sunt poziționate într-un aranjament care sugerează existența unui triunghi luminos imaginar în mijlocul acestora. Aceste discuri sunt plasate într-un unghi astfel încât laturile lor exterioare să se intersecteze, creând iluzia unui triunghi alb luminescent care apare în interiorul acestora. Acest lucru se întâmplă chiar dacă nu există un contur fizic al triunghiului.

Triunghiul Kanizsa exemplifică fenomenul de completare a formei sau de percepție a contururilor, unde creierul completează informațiile lipsă pentru a percepe forme sau obiecte întregi pe baza informațiilor parțiale sau ambigue disponibile. Acest fenomen ilustrează modul în care creierul nostru construiește o imagine a lumii bazată pe indicii disponibile și pe experiența anterioară, completând detaliile lipsă pentru a obține o imagine coerentă și comprehensivă a realității.

Triunghiul Kanizsa și alte iluzii optice similare sunt frecvent utilizate în cercetarea percepției vizuale și a proceselor cognitive asociate pentru a înțelege mai bine modul în care creierul nostru procesează informațiile vizuale și construiește percepții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 1391089070 jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net