Trăieşte de 20 de ani cu crocodilul de 200 kg în casă

5 februarie 2018
article img
Copiii lui Muhammad se joacă la numai câţiva metri de Kojek

Îşi imparte viaţa zilnic cu un ditamai crocodil de 2,7 metri! Muhammad Iwan trăieşte în casă împreună cu monstrul de 200 de kilograme. Soţia şi cei doi copii ai lor nu se tem deloc de animal.

Povestea lui Muhammad Iwan, un bărbat de 41 de ani, din Bongor, oraş cu un milion de locuitori din provincia Java occidentală (Indonezia), uimeşte planeta. De 20 de ani, el îl are ca animal de casă pe Kojek, un crocodil la care ţine enorm. I-a făcut şi un bazin în spatele casei, unde îi place să se bălăcească.

article img
Îl spală pe dinţi o dată pe săptămână

Cei doi copii, cu vârsta de 2, respectiv 10 ani, pe care Muhammad îi are cu soţia lui, se joacă la numai câţiva metri de monstru. Bărbatul nu se teme deloc că animalul ar putea să-i atace. Indonezianul l-a cumpărat pe Kojek de la un pescar în 1997 cu 3,5 dolari (13 lei). Copiii pescarului se jucau cu acesta şi cu alţi doi pui şi intenţionau să-i omoare. De milă, l-a cumpărat pe unul dintre ei. La acea vreme, Kojek era pui şi l-a muşcat. “A fost singura dată când m-a atacat. Probabil pentru că nu mă cunoştea”, spune Muhammad. 

article img
Umblă cu monstrul fără frică

După ce l-a adus acasă, a început să-l hrănească şi să-l îngrijească, arătându-i mereu dragoste. Îl mângâie, îl alintă, îi face baie cu săpun şi îi perie dinţii o dată pe săptămână. Kojek îl ascultă cu sfinţenie şi îi arată recunoştinţă, susţine stăpânul lui. Trebuie să-i asigure între 1,5 şi 5 kilograme de peşte zilnic, ca să îl ştie sătul. “Pe ai mei nu îi deranjează niciodată. Dimpotrivă, e o mare şansă prezenţa lui, fiindcă atrage curioşi. Vin turişti din Europa, America şi Australia să-l vadă. Mi s-au oferit 60.000 de dolari ca să-l dau, dar nu-l vând pentru tot aurul din lume. Face parte din familia mea. Lui Kojek îi plac oamenii. Îi place să interacţioneze cu ei. De atâţia ani a dovedit că nu este periculos”, spune indonezianul. Asta deşi reptila ar putea să îl facă praf atât pe el, cât mai ales pe copiii lui, în orice clipă.