Trucul pentru cea mai delicioasă și fină cremă de eclere. O prepari rapid din câteva ingrediente ieftine

Cu origini franțuzești, eclerele sunt cele mai iubite deserturi de către români de zeci de ani. El se găsește în coferării cu crema de vanilie, de ciocolată sau de cafea, ornat cu frișcă sau cu glazură de ciocolată.

Crema este secretul celei mai bune retețe eclere / foto: Pixabay
Crema este secretul celei mai bune retețe eclere / foto: Pixabay

Indiferent de preferințele tale, ideile din articolul de mai jos, mai ales la capitolul cremă, te vor da pe spate. Rețeta de eclere nu este deloc complicată. Pregătirea foilor este foarte ușoară, în schimb va trebui să ai mare grijă la coacerea lor, pentru a nu le arde și pentru a le ajută să se umfle și să arate perfect.

Acum, îți vom prezenta cea mai simplă metodă de a obține o delicioasă crema de vanilie pentru eclere, însă trebuie să menționăm că rețeta poate fi adaptată foarte ușor pentru orice altă aromă.

Pentru că nu putem dezvălui secretelor celor mai pricepuți cofetari, această rețeta nu este cea folosită pentru pregătirea eclerelor de la Chocolat, ci doar pentru inspirația ta.

Rețetă de cremă pentru eclere

500 ml lapte

100 g zahăr

3 ouă (mărimea M)

60 g făină

o păstaie de vanilie

Cum preparăm crema pentru eclere

La început, Adaugă într-un bol ouăle, făînă și zahărul și ameteca folosind un tel, până obții o crema omogenă. Apoi, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, crestează pastaia de vanilie pe mijloc și scoate semințele din interior.

În continuare, Într-o crăticioara, pune laptele, semințele și pastaia de vanilie și lasă-le la foc mediu până când observi că laptele fierbe. După acest pas, trebuie să oprești focul, să scoți pastaia de vanilie și să adaugi amestecul obținut la punctul 1 (din ouă, zahăr și făînă). Pentru a evita formarea cocoloaselor, încorporează-l folosind un tel.

Această compoziție trebuie să stea la foc mic și este necesar să amesteci în continuare până când se îngroașă crema (vei șți că este gata când se desprinde de pe pereții cratiței).

După ce ai lăsat crema la răcit pentru cinci minute, pune o folie alimentară deasupra, direct peste crema, pentru a preveni formarea crustei.

Lasă crema la răcit la temperatura camerei, după care o poți folosi transferând-o într-un pos, scrie site-ul www.chocolat.com.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net