Tulburări sexuale la bărbaţi. Anxietatea de performanţă este poate cea mai frecventă cauză a disfuncţiei erectile

image
Anxietatea de performanţă sexuală este poate cea mai frecventă cauză a disfuncţiei erectilefoto: shutterstock

Dintre cauzele psihice frecvent implicate în disfuncţia erectilă (mai ales la bărbaţii tineri, sanătosi, apţi fizic pentru un contact sexual), anxietatea de performanţă sexuală este poate cea mai frecventă cauză a disfuncţiei erectile la aceştia. Această anxietate, frica de a eşua în a atinge anumite performanţe în cadrul contactului sexual apare în condiţiile unor preocupări exagerate legate de performanţa sexuală şi de satisfacerea partenerei în timpul actului intim. Concentrarea este direcţionată catre obiectivele performanţei sexuale în detrimentul plăcerii şi satisfacţiei sexuale. Sexul nu trebuie privit ca pe o datorie, o performanţă, un maraton. Este înainte de toate un mijloc de a obţine plăcere şi apropiere între parteneri.

Anxietatea poate duce la pierderea erecţiei şi la imposibilitatea continuarii actului sexual

Anxietatea randamentului sexual este rezultatul unei gândiri negative. Se naște în mintea ta și tot acolo ar trebui să moară. Nu penisul e cel care-ți cauzează problema ci creierul. Iar acest lucru se poate întâmpla și din cauza unor așteptări deloc realiste: de la tine, de la partener, de la sexul în sine sau de la alți factori. Pentru a preîntâmpina acest lucru, fii mai realist!

Pentru bărbați, prestația sexuală are un mare impact asupra propriului ego

Când apar probleme de acest gen, stima de sine scade considerabil. Ei se tem că nu sunt capabili să-şi satisfacă pe deplin partenera în timpul partidelor de sex. Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intim. Această problemă este specifică bărbaţilor, provenind dintr-o tensiune psihică privind randamentul sexual în pat.

Bărbaţii complexaţi de propria virilitate, devin mai puţin dornici de intimitate

Un bărbat complexat de propria virilitate, care se simte supus unei presiuni de a performa impecabil între aşternuturi, devine mai puţin dornic de intimitate şi mai predispus stărilor de apatie, care se manifestă prin senzaţii de oboseală, cu care de cele mai multe ori justifică de regulă amânarea partidelor intime.

Soluţia, în acest caz, este punerea unui accent mai mare asupra intimităţii şi gesturilor romantice, decât asupra actului intim propriu-zis. Îmbrăţişările, mângăierile şi alte gesturi tandre stimulează apropierea între parteneri şi ajută la relaxarea psihicului, un pas important în contracararea efectelor produse de presiunea performanţei.

FotoJet jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
buzau cules prune livada png
rubla
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg