„Turnul din Pisa”, varianta din România. Unde se află minunea: „Are o înclinație mai mare decât cel din Italia”

Ultima actualizare:

Știai că și la noi se găsește „turnul din Pisa”, în varianta românească? De-a lungul timpului, clădirea a generat un val de reacții în rândul oamenilor. Iată care este povestea și de ce construcția poartă acest nume.

„Turnul din Pisa”, varianta din România
„Turnul din Pisa”, varianta din România

În România există o mulțime de locuri cu adevărat spectaculoase și o varietate de monumente care sunt vizitate de turiști. Însă, cine s-a gândit că există și „turnul din Pisa”, în varianta românească? Chiar dacă această clădire nu are nicio legătură cu adevăratul turn din Pisa, totuși are ceva în comun, mai exact, faptul că este înclinată. Monumentul se găsește în satul Ruși, între Sibiu și Mediaș. Aici, chiar și oamenii care stau la câțiva kilometri depărtare pot vedea turnul înclinat al bisericii.

Cum a ajuns să existe „turnul din Pisa” în România

Lăcașul de cult a fost construit în anul 1741, iar de-a lungul timpului, locul a fost înconjurat de mai multe fenomene care au făcut istorie. În această zonă s-au produs alunecări de teren, motiv pentru care turul a ajuns să se incline câte puțin cu fiecare an. De asemenea, biserica s-a degradat destul de mult în timp.

În 1846, vârful clopotniței s-a prăbușit, iar în 1858 biserica a suferit un dezastru în urma unui cutremur. În 1944 și 1966, turnul a fost lovit chiar și de fulgere. Mai mult, între anii 1955-1968 au urmat alunecările de teren, care au făcut ca turnul să se incline. Ei bine, toate acestea au avut ca rezultat „turnul Pisa”, varianta din România.

Localnicii susțin că încă din anul 1778, turnul a început brusc să se incline și s-a oprit abia după un secol.

„Se vede cu ochiul liber această înclinație mai mare decât cea din Mediaș și chiar mai mare decât cea din Pisa, spun experții, mă rog, la o altă înălțime, este un turn mai scund dar are acel farmec.

Pe de o parte, pare aproape periculos, ar putea să cadă, dar experții spun că nu există niciun pericol cel puțin pentru următoarea jumătate de secol nu există acest pericol. Acum localnicii sunt mândri că au în sat un asemenea monument”, a spus Klaus Martin Untch, preot, potrivit Digi 24.

Chiar și în aceste condiții, clădirea a făcut furori în rândul oamenilor, iar turiștii vin să îl viziteze, mai ales pentru a se convinge de fenomenele extreme care au avut loc aici. În plus, responsabilii iau în considerare chiar și renovarea bisericii în viitorul apropiat.

Turnul din Pisa, un loc de poveste

Adevăratul turn din Pisa se află în Italia și este cea mai faimoasă clădire înclinată din lume. Turnul din Pisa are aproape 56 de metri înălțime și o greutate care ajunge până la 14.453 tone. De asemenea, este format din 14.200 tone de marmură albă de Carrara și are 7 clopote, care nu au mai sunat de ani buni, din cauza pericolului de prăbușire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net