Uite cum depozitezi inteligent încălţămintea! 6 sfaturi pentru locuinţe mici

Ultima actualizare:

    Încălţămintea se păstrează în cutiile originale, ferite de căldură excesivă şi umezeală
Încălţămintea se păstrează în cutiile originale, ferite de căldură excesivă şi umezeală

Ai prea multe perechi de încălţăminte şi nu ştii unde să depozitezi pantofii pe care îi vei încălţa abia la anul sau la ocazii speciale?

 Nu-i ţine claie peste gramadă, găseşte-le un loc în aşa fel încât să-i păstrezi în stare perfectă cât mai mult timp. Pentru asta însă trebuie să recurgi la anumite trucuri, căci spaţiul din locuinţa ta nu-ţi va permite să depozitezi încălţămintea unde vrei tu. Uite ce să faci!

1. Cumpără un pantofar

Pe hol ar trebui să ai unul sau două pantofare, unde să ţii încălţămintea de sezon, ca să-ţi fie la îndemână. Poţi alege modele din pal, a căror culoare să fie identică cu cea a cuierului şi uite cum ai mobilat holul! Alege culori cireş, fag etc. În pantofar vei păstra balerini, ghetuţe, botine dar nu cizme sau bocanci pentru că spaţiul îngust nu-ţi va permite acest lucru.  

2. Cuierul trebuie să aibă ladă de depozitare

Dacă ai multe perechi de încălţăminte, poţi opta pentru un cuier cu ladă de depozitare sau cu pantofar integrat. Dacă alegi o ladă de depozitare, încălţămintea trebuie mai întâi să fie pusă în cutii. În cazul în care cuierul are pantofarul inclus, ai scăpat de această grijă.  

3. Alege cutii de depozitare speciale pentru pantofi

În magazinele care comercializează decoraţiuni pentru casă precum Ikea, Bamboo, Jysk etc vei găsi o mulţime de cutii de depozitare de diferite mărimi în care poţi păstra încălţămintea. Sunt modele încăpătoare, pe care le poţi aşeza sub pat, sub canapea, pe rafturile unui dulap sau pe dulap. Bineînţeles, cutiile pot fi puse oriunde crezi tu de cuviinţă, însă evită încăperile unde se acumulează umezeală precum bucătăria, baia sau garajul.  

4. Ţine încălţămintea pe rafturile dulapului

Perechile de pantofi se pot păstra chiar în cutiile lor originale, pe rafturile unui dulap. Recomandat este să alegi un dulap îngust cu cât mai multe poliţe care să fie dedicat numai încălţămintei. Fie alegi 5,6 poliţe pentru fiecare cutie în parte, fie alegi poliţe mai puţine, iar cutiile le aşezi unele peste altele.

5. Cizme pe umeraş

Cizmele lungi pot fi agăţate pe bara de susţinere a unui dulap, folosindu-te de umeraşe pentru pantaloni şi fuste, cu clipsuri. Nu trebuie decât să prinzi partea de sus a încălţămintei cu clipsurile cu care sunt prevăzute umeraşele.

6. Cumpără un suport de pantofi pe verticală

Suportul pentru pantofi pe verticală poate fi fabricat din material textil sau poate fi metalic. Indiferent de model, acesta se poate prinde pe uşa de la cameră sau pe uşa unui dulap.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net