Un pescar a prins cel mai mare pește auriu! Iată cât cântărește

Ultima actualizare:

Peștișorii aurii sunt în mod normal suficient de mici pentru a trăi în boluri cu apă, în casele oamenilor, și ocupă putin spațiu. Însă, pescarul britanic Andy Hackett (42 de ani) a fost norocosul care a prins cel mai mare pește auriu din lume, într-un lac din Franța.

Andy Hackett, alături de captura sa (Foto: Facebook Bluewater Lakes)
Andy Hackett, alături de captura sa (Foto: Facebook Bluewater Lakes)

Citește și: A înghițit un peștișor auriu, dar nu se aștepta ce avea să urmeze

Peștele a fost eliberat

Cântărind 29,93 kg, peștele numit „Morcovul” este o specie hibridă de crap și koi și este, în mod normal, de culoare portocalie. I-a luat 25 de minute pescarului să tragă peștele imens la mal, dar nu a fost dezamăgit de captură: „Întotdeauna am știut că «Morcovul» este acolo, dar nu m-am gândit niciodată că îl voi prinde. M-am simțit genial, dar a fost vorba de noroc”, a declarat Andy, conform tabloidului Daily Mail. Bărbatul s-a pozat alături de uriașul pește auriu, înainte de a-l elibera în siguranță în lac. A sărbătorit apoi cu o ceașcă de ceai.

Iată și: I-a pus dinţi peştelui

Peștele trăiește de 20 de ani în lacul Bluewater din Champagne, aflat sub patronajul britanicului Jason Cowler, de când era tânăr. „Am pus «Morcovul» acum aproximativ 20 de ani în lac. Am vrut să fie ceva diferit pe care să-l pescuiască clienții. De atunci a crescut și a crescut, dar nu iese des la suprafață. Peștele este foarte evaziv.”. Acesta a mai adăugat că peștele arăta foarte bine și este sănătos: "Este într-o stare de sănătate excelentă. Felicitări lui Andy pentru o captura grozavă".

Vezi și: «Hai la peşte, neamule!»

Nu este singurul pește auriu prins în Franța. În anul 2010, italianul Raphael Biagini a prins, de asemerea, specia hibridă, dar captura lui a fost mult mai mică, față de „Morcovul” prins de Andy Hackett. Iar în anul 2019, cel care era considerat anterior cel mai mare pește capturat, a fost prins de Jason Fugate în Minnesota , SUA.

Te-ar putea interesa și: Șoc și groază la Arad. Un cuplu de pescari a salvat un om de la înec crezând că este pește uriaș

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net