Un tânăr de 19 ani a supraviețuit miraculos, după ce a alunecat de la 120 de metri înălțime: „A avut noroc”

Un băiat de 19 ani din statul american Washington a supraviețuit ca prin minune unei căderi de 120 de metri, de pe marginea unui canion. Incidentul a avut loc în weekend, iar tânărul s-a ales doar cu câteva „răni minore”, au anunțat autoritățile americane.

Adolescentul care a căzut în râpa de la Podul High Steel, ridicat cu frânghia
Adolescentul s-a ales doar cu câteva zgârieturi (Foto: : Mason County Sheriff’s Office)

Adolescentul, al cărui nume nu a fost făcut public, se afla într-o drumeție și s-a apropiat periculos de mult de marginea canionului. El se afla pe o fostă potecă de sub Podul High Steel, unul dintre cele mai înalte poduri de cale ferată din SUA, atunci când a alunecat, relatează publicația americană NBC News.

Băiatul a fost scos din prăpastie cu o frânghie

Le-am spus oamenilor să stea departe de aceste căi pentru că sunt deosebit de periculoase, dar tinerii aceștia fie nu au văzut semnele de avertizare, fie le-au ignorat”, a spus Tim Ripp, un caporal de patrulă al șerifului din Mason, care a făcut parte din misiunea de salvare. Două ore le-au luat salvatorilor să ajungă la băiat.

Adolescentul a fost scos din prăpastia adâncă de un pompier alpinist, care a coborât în rapel pentru a ajunge la el. Frânghia cu care a fost scos tânărul din râpă a fost legată de Podul High Steel. Pompierii au folosit un ham pentru a-l putea transporta în siguranță pe tânăr.

 „L-am cuplat într-un ham și l-am adus înapoi în sus”, a spus șeful pompierilor West Mason, Matthew Welander, reporterilor de la fața locului. „A alunecat până jos la râu. Mergea pe o potecă abruptă când a alunecat. Nu este o zonă pentru drumeții, acolo e o prăpastie.” Oficialii au spus că lipsa de respect pentru natură și lipsa de atenție fac parte din problemă, deoarece oamenii continuă să cadă în această zonă periculoasă.

Referindu-se la adolescent, Welander a spus că: „A fost incredibil de norocos”. Victima a fost dusă la spital pentru verificări suplimentare, însă este în afara oricărui pericol. Conform medicilor, are mai multe julituri în zona brațelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Louis png
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net