Un tânăr din Satu Mare a trăit o viață de lux cu bani falși. Cum l-au prins oamenii legii

Un tânăr din municipiul Satu Mare a trăit o viață de lux, cheltuind bani falși pentru a-și satisface toate dorințele. Cu toate acestea, această aventură extravagantă s-a încheiat abrupt când a fost prins și condamnat. Acesta a primit o pedeapsă de 5 ani și 20 de zile de închisoare, în regim de detenție.

Bani. Foto: Shutterstock.
Bani. Foto: Shutterstock.

Cu banii falși a făcut achiziții extravagante

Conform informațiilor furnizate, tânărul și-a început escapada cumpărând bani de recuzită, bani falși destinați doar platourilor de filmare sau teatru, de pe platforma online OLX. Cu acești bani, a început să facă achiziții extravagante în jurul municipiului Satu Mare, trăind o viață de lux pe banii contrafăcuți.

Cum a fost prins bărbatul

Printre achizițiile sale se numără un câine din rasa buldog francez cu 400 euro, plătind cu bancnote din cupiura de 50 euro, bancnote care aveau semne de contrafacere şi despre care ştia că sunt falsificate. A mai cumpărat și un telefon Iphone 7 Plus cu suma de 200 (două sute) euro formată din 4 (patru) bancnote din cupiura de 50 euro, bancnote care aveau semne de contrafacere. Cu toate acestea, a reușit să facă cumpărăturile fără să ridice suspiciuni asupra autenticității banilor. Însă, a fost prins când a încercat să plătească cu acești bani la un casier de schimb valutar, unde s-a descoperit că bancnotele erau contrafăcute și destinate doar utilizării în producții artistice.

Sentința: 5 ani și 20 de zile de închisoare cu executare

Înșelăciunea a fost descoperită atunci când tânărul a încercat să cumpere un ceas de la o persoană, folosind aceleași bancnote false. Chiar și după ce a fost întrebat dacă banii sunt adevărați, tânărul a asigurat că totul este în regulă, inducând în eroare victima.

Persoana înșelată a mers la casieria unui case de schimb valutar și a prezentat suma de 200 euro. Specialistul care a examinat bancnotele a constatat că acestea sunt false, având semne evidente de contrafacere. Pe bancnote era inscripționată fraza: "This IS NOT LEGAL. IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS".

Aceste acțiuni l-au condus pe tânăr în fața autorităților, fiind prins de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate. Consecințele au fost grave, o sentință de închisoare cu executare pentru a răspunde pentru infracțiunile sale, mai exact 5 ani și 20 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net