Una dintre minunile naturii este pe cale să dispară! Greșeala pe care o fac turiștii care vizitează acest loc

Una dintre minunile naturii este pe cale să dispară! În inima Parcului Național Olimpic din statul Washington, o minune naturală, continuă să reziste cu greu. „Arborele Vieții”, un molid Sitka venerabil, se înalță mândru pe plaja Kaloch din Forks, Washington, însă pământul erodat de un râu a început să amenințe structura sa unică. În acest context oamenii nechibzuiți contribuie la dispariția sa.

Una dintre minunile naturii este pe cale să dispară
Una dintre minunile naturii este pe cale să dispară

„Arborele Vieții”, o minune naturală în pericol

Potrivit experților de la Uprooted Traveler, Arborele Vieții, un molid Sitka străvechi, se află într-o locație pitorească pe coasta Oceanului Pacific, conform Yahoo.com. Pe plaja Kaloch, acest arbore impresionant se înalță măreț, însă pământul de sub el s-a erodat din cauza unui râu ce trece înspre ocean, lăsându-l să atârne între două stânci. Rădăcinile sale au rămas suspendate în aer, creând un acoperiș natural care adăpostește o peșteră suficient de spațioasă pentru o persoană.

Cu toate că oamenii sunt atrași să poposeacî și să exploreze această minune naturală, modul în care o fac poate fi problematic. În loc să se bucure doar de frumusețea copacului, unii vizitatori iresponsabili se cațără pe rădăcinile expuse sau chiar stau pe ele. Această acțiune, însă, pune o presiune considerabilă pe arborele, care este susținut doar de o mică parte din rădăcinile sale încă înfipte în stâncă. Dacă vizitatorii continuă să procedeze astfel „Arborele Vieții” va cădea într-o zi.

În timp ce Arborele Vieții rămâne o prezență uluitoare în peisaj, acesta subliniază importanța respectului față de mediul înconjurător. Organizația Sustainable Travel International subliniază că acțiuni precum părăsirea traseelor marcate, impactul asupra solului și vieții sălbatice, lăsarea de gunoaie și alte comportamente dăunătoare pot cauza deteriorări semnificative ale ecosistemelor naturale.

Deși unele parcuri și rezervații naturale iau măsuri pentru a preveni astfel de situații cu impact negativ prin marcarea potecilor sau amenajarea de suporturi pentru copaci, pentru acest molid însă nu este soluția bună. Lissy Andros, directorul Camerei de Comerț locale din Forks, susține că intervențiile excesive ar putea altera unicitatea arborelui, care se remarcă tocmai prin faptul că rezistă în ciuda dificultăților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net