Unicul animal din lume care nu are corp. În schimb, are chip uman și sperie pe toată lumea!

Peștele fără corp, Blobfish, este unul de adâncime care locuiește în apele de deasupra fundului mării, la adâncimi de 600 până la 1.200 de metri, în largul coastelor Australiei continentale, Noii Zeelande și Tasmaniei.

image

Peștele blob este un pește destul de ciudat, iar acest lucru se datorează adaptărilor ciudate la apele sale preferate. În timp ce mulți pești folosesc vezica de gaz pentru a crea flotabilitate, peștele acesta o face fiind alcătuit din masă gelatinoasă cu o densitate puțin mai mică decât apa. Animalul acesta nu are mușchi, așa că o mare parte din existența sa este petrecută plutind împreună cu curentul și mâncând tot ce plutește chiar în fața lui.

Peștele se hrănește cu crustacee, inclusiv crabi și homari. Peștele își are numele deoarece corpul său gelatos, ideal pentru presiunea adâncă a mării, devine o pată la presiuni atmosferice normale.

Blobfish este un pește pe cale de dispariție Foto: Facebook
Blobfish este un pește pe cale de dispariție Foto: Facebook

Cum arată Blobfish

Blobfish nu are mușchi puternici, însă are o strategie de hrănire mai simplă: stă și așteaptă prada să vină la el. Psychrolutes marcidus are o infățișare destul de ciudată având o formă asemănătoare cu o piramidă. Are un nas proeminent, ochii mici, iar buzele sunt groase.

Datorită habitatului foarte greu accesibil în care trăiesc, acești pești sunt găsiți foarte rar și nu au fost studiați suficient în habitatul lor natural în care trăiesc. Blobfish sau peștele gelatinos, care poate ajunge la 30 cm lungime, este în pericol de a dispărea de pe Terra, din cauza pescuitului excesiv în habitatul sau din sud-estul Australiei.

De ce este pe cale de dispariție

Din păcate, prezența sa inedită este pusă în pericol. Și asta pentru că peștele cu chip de om supărat se află la aceeași adâncime cu alte specii pentru care este o adevarată delicatesă, ca homarii și crabii.

Peștele, care trăiește la adâncimi de până la 800m, este văzut foarte rar de către oameni, însă el stă alături de alte organisme marine, precum crabii sau homarii. Prin urmare, el este tras în plasele de pescuit, chiar dacă nu este bun de mâncat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net