Valea Păpușilor, satul unde locuitorii decedați sunt înlocuiți cu păpuși


    O femeie creează pentru fiecare om decedat câte o păpușă
O femeie creează pentru fiecare om decedat câte o păpușă

Uneori, satele vechi pot părea foarte pustii pe măsură ce ultimii locuitori, cei vârstnici, încep să plece dintre noi. Același sentiment a avut și o femeie din Japonia care a hotărât să înlocuiască fiecare persoană care moare în satul ei cu o păpușă simbolică a acesteia, mare cât statura unui om.

Este vorba de satul Nagoro, din sudul Japoniei, a cărui populație de păpuși a depășit-o pe cea a oamenilor care au mai rămas încă în viață. după cum relatează News.com. Tsukimi Ayano (67 de ani) a petrecut ani pentru a realiza manual peste 350 de astfel de păpuși care amintesc de faptul că aici era cândva o comunitate tânără și înfloritoare.  

"De când am început să țes păpuși, nu mă mai simt singură. În fiecare zi vine cineva să mă viziteze", a mărturisit Tsukimi. 

Numărul păpușilor a ajuns să-l depășească pe cel al locuitorilor
Numărul păpușilor a ajuns să-l depășească pe cel al locuitorilor

Jurnalistul brazilian Roberto Maxwell a vizitat Nagoro pentru a o întâlni pe creatoarea micii populații de păpuși, ralizând mai multe fotografii cu acestea. Obiectele împăiate cu siluete umane care sunt menite să-i înlocuiască pe cei care au decedat se află răspândite prin întreg satul și sunt puse în locurile și categoriile profesionale ale celor pe care-i imită. 

De când părinții lui Tsukimi au murit, ea a fost nevoită să locuiască singură pentru mult timp. Bătrânica nu a făcut păpuși doar ale sătenilor, prietenilor, ci și ale familiei ei decedate. "Păpușile sunt peste tot. ele reprezintă viața cotidiană a satului care a avut epoca lui de glorie în timpul construcției unui stăvilar", a declarat Roberto. 

Cu toate acestea, tot ce a dorit Tsukimi a fost să atragă atenția asupra problemei depopulării zonelor rurale din Japonia.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (1) jpg
FotoJet (7) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cub cub cătălin scărlătescu png
FotoJet (8) jpg
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg