Ford va produce noul model B-Max la Craiova


    Noul model B Max va fi produs la Craiova
Noul model B Max va fi produs la Craiova

Compania americană Ford va produce noul model B Max în România, la fabrica de la Craiova, a anunţat miercuri portalul italian de ştiri auto, autoblog.it.

"Ford a anunţat că va produce următorul model B-Max în România. Micul monovolum va lua naştere aşadar la Craiova şi va fi construit pe platforma Ford Fiesta", scrie autoblog.it.

Producătorul auto american estimează să ajungă la un volum de 250.000 de unităţi pe an, după 18 luni de la demararea producţiei noului model la Craiova, confom aceleiaşi surse.

Informaţia privind fabricarea B-Max la Craiova este transmisă şi de insideline.com, care citează o declaraţie a lui Wolfgang Schneider, vicepreşedintele diviziei europene Ford, conform căreia împrumutul de 562 de milioane de dolari (400 de milioane de euro) de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) va fi destinat investiţiilor pentru producerea noului model.

Potrivit Agerpres, pe 21 ianuarie a fost semnat un acord de garantare de către Guvernul României a unui împrumut de 400 de milioane euro, contractat de Ford de la BEI.

Ford România prevede să utilizeze fondurile BEI pentru proiectul de dezvoltare de peste un miliard de euro de la uzina din Craiova, care face parte dintr-o întreprindere comună europeană, în scopul dezvoltării unor motoare şi maşini cu emisii reduse de CO2.

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub Andreea Perju png
celine dion jpeg
cub camelia șucu (1) png
meghan markle 4 jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
image
image
image
image
image
image
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg
masina de spalat jpg