Fostul şef al «DNA-ului» indonezian şi-a asasinat rivalul în dragoste

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fostul şef al comisiei indoneziene de luptă împotriva corupţiei, unul dintre posturile cele mai importante din ţară, a fost inculpat joi pentru asasinarea unui rival într-o poveste amoroasă şi riscă pedeapsa capitală.

Antasari Azhar, 56 de ani, a 'contestat toate acuzaţiile' ce i-au fost aduse în prima zi a procesului său judecat de un tribunal de la Jakarta.

Acest scandal se află în atenţia mediilor indoneziene, în contextul în care a zguduit lumea politică în luna mai, când şeful Comisiei de Eradicare a Corupţiei (KPK) a fost arestat şi încarcerat.

simeon stalpnicul png

Antasari este acuzat că a comandat asasinarea unui om de afaceri care l-ar fi şantajat în cadrul unei rivalităţi amoroase a cărei miză era o tânără studentă de 22 de ani care lucra cu jumătate de normă pe post de caddy la un teren de golf frecventat de cei doi bărbaţi. Complex, scandalul are şi o dimensiune profesională, întrucât victima a fost martor într-o anchetă de corupţie organizată de KPK.

Susţinându-şi nevinovăţia, Antasari a denunţat joi 'un scenariu vast' legat de 'poziţia sa în fruntea KPK', un organism care a făcut să cadă deputaţi, oameni de afaceri şi principalii conducători ai Băncii Indoneziei de la crearea sa în 2003. Indonezia este considerată una dintre cele mai corupte ţări ale lumii, potrivit Transparency International.

image
image
image
image
image
image
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg
pots 716579 1280 jpg