Gică Popescu a avut grijă de tânărul Ronaldo

Ultima actualizare:

    Gică Popescu l-a luat  sub aripa sa pe  Ronaldo acum 15 ani
Gică Popescu l-a luat sub aripa sa pe Ronaldo acum 15 ani

Dacă ajungi la Eindhoven şi spui că vii din România, primul lucru care care ţi se spune e: „Ce mai face Gică Popescu?". "Baciul" a intrat în sufletul localnicilor, deşi a plecat din oraşul olandez acum 15 ani.

Popescu i-a impresionat pe batavi în 1990, când s-a transferat de la Craiova.

Era primul străin venit din estul Europei într-o perioadă în care zidul comunismului se dărâma treptat, dar sigur.

A jucat 4 sezoane la Eindhoven, timp în care a câştigat două campionate, strângând 108 meciuri şi 23 de goluri sub tricoul echipei patronate de concernul Phillips.

Unul dintre angajaţii mai în vârstă ai clubului îşi aduce aminte de „Baciul" ca de un adevărat lider.

„În anii ‘90 aveam o echipă tare, cu multe vedete. Van Breukelen, Gerets, Numan, Erwin Koeman, Romario şi Sir Bobby Robson antrenor. Chiar dacă erau numai super-jucători, dintre toţi, Gică avea cea mai puternică personalitate, atât pe teren, cât şi în afara lui", şi-a amintit olandezul, care a mărturisit că Popescu a fost cel care l-a luat sub aripa sa pe Ronaldo atunci când acesta s-a transferat de la Cruzeiro.

„În 1994, PSV l-a adus pe Ronaldo. Venise din Brazilia şi era un puşti. Avea doar 18 ani, dar promitea mult, însă nu era nici pe departe o vedetă. Ronaldo stătea stingher la antrenamente şi nu prea ieşea în oraş. Gică îl trăgea tot timpul după el. Avea o casă la marginea oraşului şi îl chema tot timpul la grătare", a mai spus omul.

Popescu şi Ronaldo au fost colegi doar o lună şi jumătate, pentru că „Baciul" a plecat la Tottenham. Ei s-au întâlnit în 1996, la Barca, când au câştigat Cupa Cupelor.

15.000 € amendă dacă intri pe teren

CFR Cluj va juca joi seara, de la ora 20.00 (în direct pe sport.ro), pe un stadion, Phillips Arena, construit în 1911, cu doi ani înaintea înfiinţării echipei.

Capacitatea lui a fost mărită de la 35.000 de locuri la 45.000 de locuri, iar în 2005 conducerea clubului a decis înlocuirea gardurilor înalte de la marginea terenului cu unele mai mici de numai 90 de centimetri.

Gestul a fost însoţit însă de o măsură dură pentru suporteri, întrucât cei care îndrăznesc să intre pe gazon primesc o amendă de 15.000 de euro şi o interdicţie de 10 ani de a intra la meciurile PSV-ului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net