Golul care a umilit Italia - VIDEO

simeon stalpnicul png

Formaţia Noii Zeelande a produs o surpriză de proporţii, după ce a reuşit să scoată un rezultat mare, 1-1, în faţa campioanei en-titre, Italia.

"Cât de norocoşi sunt italienii!", au spus toţi după tragerea la sorţi a grupelor turneului final, campioanei mondiale fiindu-i rezervate trei adversare "de zahăr".

Chiar şi după acel 1-1 cu Paraguay de la debut, peninsularii nu-şi făceau prea mari probleme. Doar urma meciul cu o naţională de care îi despărţea nu mai puţin de 78 de locuri în clasamentul FIFA.

La Nelspruit, stadionul "Mbombela" era însă predestinat unei "bombe", deşi suporterii italieni erau numai un zâmbet pe străzile oraşului înainte de startul partidei.

Vezi aici rezumatul meciului

Defilarea aşteptată de "tricolori" s-a transformat într-un chin groaznic, al cărui fitil a fost aprins încă din minutul şapte.

O banală lovitură liberă a celor supranumiţi "All Whites" l-a prins pe "bunicul" Cannavaro într-o plimbare agale prin careu, iar anonimul Smeltz a deschis scorul. Să-i cadă ochelarii de pe nas lui Marcello Lippi!

E adevărat, se poate invoca o poziţie de ofsaid în momentul în care mingea a fost deviată imperceptibil de un alt neo-zeelandez.

Dar când te numeşti Italia, nu te poţi agăţa de acest lucru, mai ales că ai la dispoziţie mai mult de 80 de minute pentru a întoarce rezultatul.

Într-adevăr, s-a înclinat terenul spre poarta naţionalei "Kiwi", însă ocaziile clare se năşteau greu.

Doar Montolivo a prins un şut inspirat de la distanţă care a lovit bara neo-zeelandeză. Mai bine înscriau aici italienii decât să o facă un minut mai târziu, dintr-un penalty caracteristic pentru Serie A.

De Rossi a simţit mâna unui adversar pe tricou, a plonjat imediat, centralul a muşcat "momeala, iar Iaquinta a restabilit echilibrul.

Shane a lăsat matematica pentru fotbal

Shane Smeltz, 28 de ani, a devenit eroul Noii Zeelande, după ce a reuşit să marcheze golul prin care echipa lui Ricki Herbert a luat un punct Italiei.

simeon stalpnicul png

*Smeltz s-a născut în Germania, la Goppingen.

*Atacantul este însurat cu Nicole şi are două fetiţe. "Familia e pe primul plan, apoi fotbalul. Dacă voi marca la CM, le voi dedica reuşita celor trei fete din viaţa mea", a spus Shane la plecarea spre Africa de Sud.

*Smeltz a fost un elev extrem de bun la învăţătură. Într-un interviu acordat presei din Australia, atacantul a mărturisit că n-a neglijat niciodată şcoala şi că materia sa preferată a fost matematica.

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
cub horoscop bani
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
cub cornel Ilie png
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg