Iată secretul siluetei Andreei Raicu: supa de castravete

Ultima actualizare:

    La lansarea cărţii sale,  Andreea Raicu a făcut  o demonstraţie live  şi a gătit supă rece  de castravete, una dintre  reţetele sale preferate (fotografii: dorin constanda)
La lansarea cărţii sale, Andreea Raicu a făcut o demonstraţie live şi a gătit supă rece de castravete, una dintre reţetele sale preferate (fotografii: dorin constanda)

E vegetariană convinsă, dar asta n-o împiedică pe Andreea Raicu (35 de ani) să se bucure de tot felul de preparate delicioase şi recunoaşte că acest stil de alimentaţie i-a schimbat viaţa în bine. Ca să împărtăşească şi altora secretele frumuseţii sale, s-a pus pe scris şi a lansat cartea „Mănâncă şi arată bine!".

Are 55 de kilograme la o înălţime de 1,78 m şi nu s-a înfometat niciodată ca să-şi menţină silueta în aceşti parametri. Andreea Raicu se ghidează după un principiu foarte simplu: „Secretul unei siluete impecabile: mănâncă echilibrat şi nu te înfometa niciodată".

Pentru că foarte mulţi îi cereau sfaturi de nutriţie sau reţete, Andreea a decis să publice cartea „Mănâncă şi arată bine!", ce include idei pentru mic-dejun, prânz sau cină ori pentru gustări. „Sunt reţete pe care le-am descoperit în călătoriile mele, la prieteni, în restaurantele de aici şi din lume sau în tot felul de cărţi.

Am inclus şi reţete cu mai multe calorii, dar acestea sunt pentru acele zile în care vreţi să vă răsfăţaţi", spune Andreea. Care ne-a mai povestit şi câteva dintre trucurile sale care o fac să arate atât de bine.

„Mănânc în fiecare zi fructe şi legume, nu amestec niciodată lactate cu peşte sau cu fructe de mare, nu mănânc după ora şapte seara, consum porţii mici, nu mă înfometez niciodată, beau doar apă la temperatura camerei, cel puţin doi litri zilnic, consum germeni, seminţe crude şi nuci, nu fumez şi am înlocuit zahărul cu sirop de agave sau xylitol. Iar când mănânc, nu mai fac nici o altă activitate, pentru că e important să savurezi mâncarea şi să iei o pauză. În plus, iau în fiecare zi 3 grame de vitamina C, antioxidanţi şi suplimente nutriţionale", ne-a dezvăluit Andreea.Ieri, la lansarea cărţii sale, Andreea a făcut o demonstraţie, gătind una dintre reţetele sale preferate din carte: supa rece de castravete.

Mic-dejun: Grapefruit la cuptor cu fistic

Ingrediente (pentru 2 porţii). 1 grapefruit bio, 1 linguriţă cu sirop de agave, 2 linguriţe cu fistic decojit şi tocat mărunt.

Preparare: Se încălzeşte cuptorul. Grapefruitul se taie în jumătate. Se foloseşte un cuţit pentru a separa miezul de coajă şi pentru a face crestături în fruct, dar se lasă fructul în coajă. Se aşază jumătăţile de grapefruit într-o tavă, în care anterior s-a pus hârtie de copt.

Ca să-i dai o mai mare stabilitate, când introduci fructul în cuptor, taie un strat subţire din partea de jos, având grijă să nu ajungi la miez. Deasupra fiecărei jumătăţi de grapefruit pune câte o linguriţă cu miere şi fisticul tocat. Se lasă la cuptor timp de 15 minute. Se serveşte cald.

Prânz: Supă rece

Ingrediente (pentru 4 porţii). 400 g de castraveţi, 1 căţel de usturoi (opţional), 250 g de iaurt natural, cu conţinut scăzut de grăsimi, 40 ml de vin alb sec, o mână de mentă verde, 1 lingură cu ulei de măsline extravirgin, zeama de la o jumătate de lămâie, sare, piper, mărar.

Preparare: Se curăţă şi se taie castraveţii cubuleţe. Se pun într-un blender castraveţii împreună cu un căţel de usturoi, iaurtul, laptele, vinul alb şi menta. Se mixează până când se obţine o pastă fină. Se potriveşte cu sare şi piper, apoi se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie şi mărarul, după care se mixează din nou. Supa se serveşte bine răcită, ornată cu mărar proaspăt şi câteva frunze de mentă. Poţi folosi iaurt raw, care este foarte bun şi extrem de uşor de preparat.

Cină: Salată de broccoli

Ingrediente (pentru 2 porţii). 200 g broccoli, 1 ceapă roşie, 2 linguri cu stafide, 1 lingură cu alune de pădure sau migdale crude, 40 ml iaurt simplu, 2 linguri cu suc de portocale.

Preparare: Într-un bol se amestecă iaurtul cu sucul de portocale.Ceapa se taie mărunt şi se amestecă cu broccoli crud, stafidele, alunele de pădure tăiate mărunt, sosul de iaurt şi portocale.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
shutterstock 1113332 cuplu iubiti indragostiti restaurant mancare terasa jpeg
calorifer shutterstock jpeg
marcel bartic colind jpg
470151278 538188272547733 6261949949018933597 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net