Ilie Dumitrescu va fi prezentat mâine la Steaua

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După ce Victor Piţurcă a demisionat din funţia de manager general, Gigi Becali s-a reorientat şi a adus în curtea Stelei tot un fost jucător cu sânge roş-albastru. Ilie Dumitrescu (41 de ani) a fost anunţat ca fiind noul antrenor al echipei din Ghencea şi va fi prezentat mâine la stadion.

Ilie Dumitrescu a îmbrăcat pentru prima dată tricoul "roş-albastru" la vârsta de opt ani, el fiind un produs al grupelor de copii şi juniori din Ghencea. A debutat la seniori în anul 1987 la vârsta de 18 ani, în meciul pe care Steaua a învins Chimia Râmnicu Vâlcea cu scorul de 4-0. În acel sezon mai prinde un singur meci, cel cu Universitatea Craiova, după care urmează o perioadă mai puţin fastă în careira lui, el fiind împrumutat la FC Olt Scorniceşti.

simeon stalpnicul png

Un an a stat Dumitrescu în provincie, Ilie revine la Steaua pentru sezonul 1988-1989 sub comanda lui Anghel Iordănescu. În septembrie 1988, el debutează şi în Cupa Campionilor în victoria de la Praga cu Sparta (1-5).

După evoluţiile foarte bune de la Steaua,Ilie Dumitrescu debutează şi la naţională în 1989 contra Greciei.

simeon stalpnicul png

Momentul de vârf al carierei a fost la Campionatul Mondial din SUA din 1994, atunci Ilie a marcat patru goluri în şapte meciuri. Memorabilă rămâne partida cu Argentina de la Mondialul american, când Dumitrescu a reuţit o dublă şi o pasă de gol. Cu echipa naţională a participat la trei turnee finale de Campionat Mondial (1990, 1994, 1998).

La echipe de club, Ilie a mai jucat la Sevilla (1995), West Ham (1996-1997), Club America (1997) şi Atlante Mexico (1998).

După o experienţă de doi ani în Mexic, atacantul revine la Steaua pentru ultima dată ca jucător, în sezonul 1998-1999, acesta fiind ultimul din cariera lui, la numai 30 de ani. Ultimul meci disputat de Ilie în prima ligă din România a fost în derby-ul cu Dinamo, scor 1-1, din 1998.

simeon stalpnicul png

Nu a putut sta departe de fotbal şi s-a apucat de antrenorat. Ilie Dumitrescu a condus echipe ca Oţelul, FC Braşov, Apollon Limassol, AEK Atena, Akratitos sau PAOK. Ultima dată a fost antrenor la Panthrakikos, iar în prezent este analist la DigiSport la emisiunea Fanatk Show.

Ilie Dumitrescu s-a născut pe 6 ianuarie 1969.

Cifrele carierei sale la Steaua- finalist al Cupei Campionilor Europeni (1989)

- 8 sezoane

- 172 de partide si 74 de goluri in prima divizie

- 3 titluri de campion

- 2 Cupe ale Romaniei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net