În UE, România are cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere în 2009

Ultima actualizare:

Astfel, în ţara noastră şi-au pierdut anul trecut viaţa în accidente rutiere 2.796 de persoane.

Pe poziţia a doua în acest clasament negativ se situează Grecia, cu 129 decese/1 milion de persoane, numărul total al victimelor accidentelor rutiere în această ţară fiind anul trecut de 1.453, iar pe poziţia următoare - Polonia, cu 120 decese/1 milioane de persoane.

Cea mai mică rată s-a consemnat anul trecut în Suedia (39 decese/1 milion locuitori) şi Marea Britanie (41 decese/1 milion locuitori).

Studiul comparativ al ETSC mai arată că Belgia se află pe primul loc în UE în ceea ce priveşte reducerea numărului victimelor accidentelor rutiere din zonele urbane în perioada 2001 - 2009, scăderea fiind de 9,22% în această ţară, care este urmată de Estonia, Luxemburg, Franţa şi Portugalia.

Media europeană a acestui indicator se situează în jurul valorii de 5%, iar rezultatele cele mai slabe în această privinţă s-au înregistrat în Cipru, Polonia şi România.

ETSC este o organizaţie independentă şi non-profit, cu sediul la Bruxelles, care şi-a propus să promoveze creşterea siguranţei rutiere în Europa.

Fondat în 1993, ETSC oferă o sursă imparţială de informaţii şi recomandări Comisiei Europene, Parlamentului European şi statelor membre UE privind chestiunile de siguranţa transportului rutier european.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cipru shutterstock jpg
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra FOTO Shutterstock jpg
imparatul care nu iubea roma historia ro jpg
Longevitate - cuplu varstnici - sport FOTO Shutterstock
caine  jpg
lacusta voda
pui delfin jpg
profesoara bac1 jpg
1 sandvis jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net