Interlopul Costel Corduneanu, fost sportiv olimpic

Ultima actualizare:

    Costel Corduneanu (centru), alături de Leonard Doroftei (dreapta) şi Francisc Vaştag
Costel Corduneanu (centru), alături de Leonard Doroftei (dreapta) şi Francisc Vaştag

Constantin Corduneanu, şeful clanului interlop arestat luni, a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la lupte libere. Interlopul a fost coleg de generaţie cu scrimera Laura Badea şi cu boxerii Francisc Vaştag şi Leonard Doroftei, pe care i-a cunoscut personal.

Înainte de a cunoaşte „faima" ca şi cap al celui mai de temut clan de interlopi din Iaşi, Constantin Bogdan, fost Corduneanu, s-a impus drept unul dintre cei mai reprezentativi sportivi din capitala Moldovei. De tânăr a fost campion mondial la lupte în perioada junioratului, pentru ca, la seniori, să participe la două Olimpiade.

Campion mondial

Provenit dintr-o familie nevoiaşă cu 11 copii, Costel, aşa cum îi spun cei apropiaţi, a intrat de mic în secţia de lupte a Clubului Sportiv Nicolina din Iaşi. „Era dotat de la natură cu abilităţile fizice necesare pentru a face performanţă în acest sport, însă fără curaj şi tupeu eşti deja bătut", a spus Gheorghe Broşteanu, antrenorul lui Costel de la acea vreme.

Citeşte şiCum a acţionat „caracatiţa“ CorduneanuReţeta Clanului Corduneanu de a scoate bani de pe urma hoţilor110 persoane din "Clanul Cordunenilor" ridicate de DIICOTNevasta lui Corduneanu făcea video-chat!

Rezultatele nu au întârziat să apară. Viitorul cap al clanului Cordunenilor a fost campion mondial la cadeţi şi a participat la două ediţii a Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 la Barcelona în 1992, respectiv locul 14 la Atlanta în 1996. În acest timp, Costel s-a împrietenit cu nume de marcă ale sportului românesc, cum ar fi scrimera Laura Badea şi pugiliştii Francisc Vaştag şi Leonard Doroftei.

Află pe adevarul.ro de ce s-a retras Constantin Corduneanu din activitatea sportivă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net