A murit Stan Lee, creatorul universului Marvel! Ce legătură avea cu România

Ultima actualizare:
Sebastian Stan, alături de Stan Lee
Sebastian Stan, alături de Stan Lee

Legendarul scriitor american Stan Lee, cel care a fost supranumit „părintele super-eroilor”, a murit la vârsta de 95 de ani într-un spital din California. Stan Lee este cel care a dat viață unor personaje cunoscute în întreaga lume și îndrăgite de milioane de copii, precum Hulk, Thor, X-Men, Spider-man etc.

Zi neagră în universul Marvel! Fondatorul universului super-eroilor a murit la 95 de ani, într-un spital din California, SUA. Fiica artistului a fost cea care a anunțat moartea celebrului scriitor, potrivit hollywoodreporter. Stan Lee a fost directorul companiei Marvel Comics, una dintre cele mai mari nume din industria benzilor desenate.

Ulterior, desenele sale au fost transformate în personaje de film, acestea ajungând să fie adorate de milioane de copii, dar și adulți, din întreaga lume. Stan Lee îşi făcuse o tradiţie din a apărea câteva secunde în toate filmele bazate pe benzile desenate ce purtau semnătura Marvel.


    Stan Lee, alături de creațiile sale Foto Getty Images
Stan Lee, alături de creațiile sale Foto Getty Images

Părinții lui Stan Lee au emigrat din România

Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, avea o puternică legătură cu țara noastră, având în vedere că părinții acestuia au fost evrei stabiliți pe teritoriul româniei. Tatăl său, Jakob Lieber, s-a născut în București, însă la numai 19 ani a emigrat în SUA, din cauza antisemitismului din societatea noastră. De asemenea, și mama sa, Celia Solomon, avea legături cu România: părinţii ei, tot evrei, fugiseră din ţara noastră, unde purtau numele de familie Zamfir. Îndrăgitul scriitor a murit la spitalul Cedars-Sinai Medical Center, după ce o ambulanță a fost chemată de urgență la reședința sa din Hollywood. 

Stan Lee, alături de creațiile sale
Stan Lee, alături de creațiile sale

Actorul de origine română Sebastian Stan, a publicat pe rețelele de socializare o imagine alături de Stan Lee, prin care își arăta regretul că îndrăgitul desenator a plecat dintre noi. „Îți mulțumesc, esti o legendă! Ne va fi dor de tine. Nu aș fi ajuns aici fără tine”, a fost mesajul actorului, care a jucat în mai multe filme cu super-eroi, create după benzile desenate ale lui Lee. Sebastian Stan este din Constanța, însă la 8 ani a părăsit România alături de mama sa, mutându-se în Viena. Momentan este stabilit în SUA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net