A treia doză de vaccin anti-COVID-19, aprobată pe Europa


    Foto: Facebook/ Ro Vaccinare
Foto: Facebook/ Ro Vaccinare

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Statele membre ale Uniunii Europene pot începe, în caz că doresc, administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandarea se referă la vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania Pfizer/ BioNTech. Se face, de asemenea, deja, o evaluare privitoare la posibilitatea de a aplica aceeași recomandare și în cazul vaccinului Moderna.

Experții din cadrul EMA au precizat că a treia doză este necesară în primul rând pentru persoanele care dovedesc un răspuns imunitar slab după primele două doze de vaccin. Dar se poate recomanda și persoanelor care nu se confruntă cu o astfel de problemă. Un raport final nu a fost încă dat, însă agenția a precizat că statele membre pot să meargă înainte cu administrarea unei a treia doze de vaccin. A treia doză se poate administra la cel puțin 6 luni de la cea de-a doua doză de vaccin, la persoane cu vârste de peste 16 ani.

Citește și:

Cine sunt cercetătorii care au dezvoltat tehnologia ARNmesager folosită pentru vaccinurile anti-COVID. Au fost premiați cu 3 milioane de dolari

OMS, pesimistă cu privire la capacitatea vaccinurilor de a pune capăt pandemiei

catherine zeta jones png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
zodia care consuma alcool jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
cub rebeca onoriu png
foto1 porcul jardelb jpg
Sorana Cirstea, EPA jpg
image
image
image
image
image
image
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin