Abia deschis, primul restaurant sub apă nu face faţă cererilor
Bătălie pentru a apuca o masă la primul restaurant subacvatic din Europa!
Localul care s-a deschis recent în Norvegia nu poate găzdui decât 40 de oaspeţi. Însă, încă dinainte de inaugurare, a fost luat cu asalt de cereri. 7.000 de oameni au făcut deja rezervări.
Dar au mult de aşteptat până ce vor putea lua masa aici. Clienţii dau năvală, deşi o porţie de peşte poate să coste 427 $ (1.783 de lei).
Restaurantul seamănă cu un tub uriaş de beton scufundat pe jumătate în Marea Nordului. Are o lungime de 34 de metri şi ajunge pe fundul mării la adâncimea de 5 metri.
Se numeşte Under, care în norvegiană înseamnă minune. Oferă preparate de peşte şi fructe de mare. A fost proiectat de firma de arhitectură Snoehetta, care a creat şi Opera din Oslo, şi Muzeul Memorial 11 septembrie din New York.
Mai există numai câteva restaurante subacvatice, în zone tropicale, cum ar fi Insulele Maldive din Oceanul Indian.