Alertă! 127.000 de militari ruși, la granița cu Ucraina

Ucraina a anunțat că vecina Rusie „aproape a finalizat” adunarea forțelor militare la graniță, estimând că Moscova ar putea lansa în orice moment o invazie. Conform ministrului ucrainean al Apărării, citat de CNN, sunt peste 127.000 de militari ruși în acest moment în regiune.

Militarii ruși se antrenează la granița cu Ucraina (Foto: captură CNN)
Militarii ruși se antrenează la granița cu Ucraina (Foto: captură CNN)

Trupe rusești, concentrate la granița cu Ucraina

„Puterea totală a grupului Forțelor Armate ale Federației Ruse pe direcția ucraineană este de peste 106.000 de militari. Împreună cu componenta aeriană și maritimă, numărul total este de peste 127.000 de militari”, se arată în evaluarea părții ucrainene. Raportul numește situația ca fiind „dificilă”, căci Rusia a trimis „în mod permanent” trupe din regiunile sale centrale și din est la granița de vest. La sfârșitul lunii decembrie și în ianuarie, a mutat „stocuri de muniție, spitale de campanie și tehnică militară” la graniță, ceea ce, potrivit Ucrainei, „confirmă pregătirea pentru operațiuni ofensive”. În plus, zborurile de recunoaștere rusești de-a lungul graniței s-au triplat față de anul trecut, iar în apropierea Ucrainei au fost identificate 36 de lansatoare Iskander, capabile să lovească ținte la 500-700 km distanță, inclusiv capitala Kiev.

Raportul ucrainean mai arată că Rusia sprijină peste 35.000 de rebeli în estul Ucrainei și are aproximativ 3.000 de oameni ca personal militar propriu în regiunea Donbas. Moscova neagă că are forțe în estul Ucrainei.

Rusia dă asigurări că nu va ataca Ucraina

Vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov, negociatorul şef al Moscovei la discuţiile cu SUA pe probleme de securitate, a declarat miercuri că el nu crede că există riscul ca un război pe scară largă să înceapă în Europa sau în altă parte, dând asigurări că Moscova nu are planuri să atace, să lovească sau să invadeze Ucraina, în pofida concentrării importante de trupe în apropiere de frontiera ucraineană. „Sunt convins că nu există riscul unui război pe scară largă în Europa sau oriunde altundeva în lume. Nu avem în intenţie niciun fel de măsuri agresive. Nu vom ataca, lovi sau invada Ucraina. Pot să vă asigur că nu există niciun motiv să fiţi preocupaţi în ceea ce priveşte aceste exerciţii”, a promis Riabkov, potrivit Agerpres, care citează Reuters și EFE.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net