Alertă! Teroriştii au luat în vizor Spania


    Peste 20 de milioane  de turişti străini îşi petrec  anual vacanţele  pe Litoralul spaniol
Peste 20 de milioane de turişti străini îşi petrec anual vacanţele pe Litoralul spaniol

Europa tremură iar de teama atentatelor! Destinaţiile însorite din Spania, precum Marbella, Barcelona sau Costa Blanca, sunt ţintele teroriştilor islamişti care au de gând să mai ucidă turişti străini.

Adio, vacanţe liniştite! Amintirea sângeroaselor atentate de la 11 martie 2004 a revenit în memoria spaniolilor odată cu instituirea alertei pe plajele din Spania. Coasta mediteraneană, frecvent vizitată de turişti străini, a devenit noua ţintă a jihadiştilor islamişti. Autorităţile se tem că scenariul cumplit din Tunisia din 26 iunie, când 38 de turişiti au fost ucişi cu sânge rece, s-ar putea repeta şi în staţiunile Costa Brava, Costa Blanca şi Costa del Sol, potrivit Daily Star. Încă de la începutul lunii iulie, forţele speciale patrulează înarmate printre prosoape şi şezlonguri la malul mării. Groaza a crescut foarte mult deoarece sudul Peninsulei Iberice este destinaţia favorită a imigranţilor musulmani. În ciuda faptului că s-ar putea comite oricând un atentat terorist în Spania, ţara unde trăiesc şi un million de români, turiştii au inclus pe lista destinaţiilor de vacanţă şi staţiunile mai sus amintite. Panica este cu atât mai mare cu cât turiştii ucişi luna trecută în nordul Africii erau cazaţi la un hotel spaniol. În Tunisia, situaţia este şi mai încordată, pentru că sâmbătă, forţele speciale tunisiene au dejucat un al doilea atentat terorist, eliminând 5 suspecţi care intenţionau să mai omoare turişti britanici, potrivit BBC.

Măcel la plajă: 38 de morţi

O explozie puternică, urmată de ţipete îngrozitoare, a spart liniştea de pe plaja staţiunii Sousse (Tunisia), la 26 iunie. Doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul pe o plajă înţesată de turişti, în apropierea a două hoteluri, după care oamenii au început să alerge haotic. 38 de turişti au decedat sub ploaia de gloanţe, potrivit BBC. Teroristul şi-a ales ţintele, plimbându-se printre ele pe plaja aglomerată.

mihai voropchievici 1 jpeg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
Dieta - alimente sanatoase - peste - nuci  fructe - legume FOTO Shutterstock
FotoJet (11) jpg
horoscop 18 noiembrie jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
image
image
image
image
image
image
caini 3 jpg
FotoJet (10) jpg
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg