Alți 14 români au ajuns în siguranță la aeroportul din Kabul și urmează să fie preluați de aeronava militară

Ultima actualizare:

    Al doilea român a fost evacuat vineri dimineața cu aeronava militară. Ulterior, au mai ajuns în aeroport din Kabul 14 români, care așteaptă să fie preluațifoto: MApN
Al doilea român a fost evacuat vineri dimineața cu aeronava militară. Ulterior, au mai ajuns în aeroport din Kabul 14 români, care așteaptă să fie preluațifoto: MApN

Veste bună! În dimineața de vineri, 20 august, un grup format din 14 cetățeni români a fost transferat în siguranță în incinta aeroportului internațional din Kabul, Afganistan. Ei vor fi evacuați cu ocazia următorului zbor al aeronavei militare românești staționate în prezent la Islamabad, Pakistan.

Vineri dimineața, Ministerul Apărării anunța că în cursul nopții de joi spre vineri a fost evacuat cu aeronava C-130 Hercules al doilea român, alături de un cetățean american, un bulgar și un britanic. „În perioada următoare aeronava va staționa la Islamabad, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea altor cetățeni, atunci când aceștia vor ajunge în aeroport”, preciza MApN.

S-au făcut demersuri complexe pentru transferul lor la aeroport

Iată că românii nu s-au lăsat mult așteptați. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că tot vineri dimineața că un grup de 14 cetățeni români a ajuns la aeroport și așteaptă evacuarea pe cale aeriană. „Cei 14 cetățeni români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan. Aceștia s-au aflat până în cursul acestei dimineți într-o bază militară din afara aeroportului internațional, fiind transferați în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe și dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autoritățile române din cadrul Celulei de criză interinstituționale, în coordonare și cu sprijinul unor parteneri internaționali ai României și în cooperare cu compania angajatoare. Acești 14 cetățeni români vor putea astfel să fie evacuați cu ocazia următorului zbor al aeronavei militare românești staționate în prezent la Islamabad”, a anunțat MAE printr-un comunicat.

Citește și:

Misiune dificilă în Afganistan. Un singur român a putut fi evacuat până acum

image
image
image
image
image
image
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net