Arestări în masă după condamnarea lui Aleksei Navalnîi

image
Protestele din Rusia continu─âFoto: AFP

Aproximativ 1.400 de persoane au fost arestate, mar┼úi (2 februarie), ├«n zece ora┼če din Rusia, ├«n timpul demonstra┼úiilor de sus┼úinere a liderului opozi┼úiei Aleksei Navaln├«i, care a primit o condamnare la ├«nchisoare

La Moscova, unde sute de sus┼úin─âtori ai lui s-au adunat s─â a┼čtepte verdictul ├«n proces, for┼úele de ordine au fost filmate lovind manifestan┼úii cu bastoane. Organiza┼úia de monitorizare OVD-Info a spus c─â 1.116 oameni au fost re┼úinu┼úi ├«n Moscova, iar 246, ├«n Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare ora┼č al ┼ú─ârii. Al┼úi 15 oameni au fost re┼úinu┼úi ├«n ora┼če mai mici din Rusia. Autorit─â┼úile nu au comentat referitor la cifrele raportate, potrivit news.ro.

Avocatul lui Navalnîi face apel

Luna trecut─â, mii de oameni au fost aresta┼úi pe parcursul a dou─â zile de proteste care au avut loc ├«n ├«ntreaga ┼úar─â. Astfel de manifesta┼úii sunt ilegale ├«n Rusia. Uniunea European─â, Statele Unite ┼či Marea Britanie au condamnat, mar┼úi, verdictul de la Moscova ┼či au cerut la Navaln├«i s─â fie eliberat imediat. Instan┼úa de la Moscova i-a comutat lui Navaln├«i pedeapsa de 3 ani ┼či jum─âtate de ├«nchisoare cu suspendare ├«n pedeaps─â cu executare.

Judec─âtoarea a declarat c─â el a ├«nc─âlcat termenii eliber─ârii condi┼úionate ├«nainte de a fi otr─âvit, ├«n august anul trecut, ├«n Siberia, ┼či de a fi transportat ├«n Germania pentru tratament.El va trebui s─â execute acum 2 ani ┼či 8 luni de ├«nchisoare, dup─â ce tribunalul a decis s─â reduc─â termenul cu timpul petrecut anterior de Navaln├«i ├«n arest la domiciliu.Mar┼úi, avocatul opozantului a spus c─â va face apel ├«n cazul deciziei.

anamaria prodan3 png
1 meghan kate jpg jpeg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
goia voltaj jpg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
IMG 0810 jpg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg