Asta e maşina pe care o vom conduce în 2030, iar parbrizul va proiecta o hologramă

simeon stalpnicul png
Prototipul va fi prezentat la Târgul Auto de la Geneva

Viitorul sună bine! Compania germană producătoare de maşini Volkswagen a prezentat recent într-un videoclip pormovat pe Internet noul modul VW ID Vizzion, maşina anului 2030. Bolidul care prinde 100 km/h în doar 6,3 secunde, e dotat cu motor electric care are o autonomie de până la 1.000 km şi este 100% autonom.

VW ID Vizzion are senzori de identificare facială, computerul de bord permite ca bolidul să fie complet autonom în trafic, să aleagă traseul ideal şi să evite blocajele din oraş. Conceptul va fi disponibil la Târgul Auto de la Geneva. Intyeriorul bolidului este personalizabil în proporţie de 90% şi are scaune care se întorc la 180 de grade, covoraşe de diferite nunaţe şi lemn masiv.

simeon stalpnicul png
Computerul de bord transformă parbrizul într-o interfaţă virtuală interactivă

Computerul de bord îţi poate „citi” gândurile ajustând temperatura ambientală în funcţie de preferinţele tale şi de semnalele de confort emise de organismul tău şi să pornească muzica favorită. Parbrizul este de fapt o plasmă LCD care îţi proiectează o hologramă cu imaginile din trafic, asta în cazul în care nu doreşti să urmăreşti ştirile, un film sau să te relaxezi privind un program de turism.

simeon stalpnicul png
Interiorul bolidului poate fi personalizat integral

Şi asta pentru că în maşina anului 2030 nu trebuie să fii atent la trafic, pentru că se conduce singură. În loc de panou de comandă pe bord, pasagerul beneficiază de o tabletă digitală Microsoft HoloLens care proiectează în habitaclu o interfaţă virtuală interactivă. Această interfaţă este modul de comunicare dintre om şi computerul I.D. Constructorii cred că bolidul va fi locul de şedinţă ideal, grădiniţa pentru copii şi hotelul în care vă veţi odihni în concediu. Datorită dotărilor, maşina va putea umple timpii morţi petrecuţi în trafic în cel mai plăcut mod cu putinţă. Viteza maximă pe care o poate prinde bolidul este de 220 km/h.

simeon stalpnicul png
Uşile, un design modern şi un plus de siguranţă pentru pesageri

Uşile se deschid în sensul invers al maşinilor obişnuite şi au fost numite de creatori „anti-sărit din maşină”.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Ion Hristescu png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Soldații ucraineni au recucerit Lîman FOTO Twitter / Defense of Ukraine
loto
image
image
image
image
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg